Natrag
26.9.2017 07:26

facebook

twitter

google

rss

dulist

VIDEO Kakve veze imaju Nikola Tesla i Atlantida

8.6.2016 @ 21:41 Dulist dulist IN

Podijelite:

Dubrovačka grupa Atlantida, povodom 160. godišnjice rođenja jednog od najvećih hrvatskih i svjetskih genija, novi singl s nadolazećeg albuma posvećuje upravo njemu-velikom Tesli.
Novi single donosi prepoznatljivi zvučni pečat Atlantide, obogaćen elektronskim zvukovima, što poklonike ovoga banda i neće iznenaditi budući su navikli na široki spektar njihovog izričaja.
Elektronski udari će, kažu, biti sveprisutni na cijelom novom albumu.
Ono što će zasigurno zaintirgirati slušatelje je sam tekst, koji će vam ovoga puta dobro zagrijati moždane vijuge i natjerati vas na razmišljanje.
„Ja sam Tesla“ pjesma je kojom Atlantida apelira na pojedinca i podsjeća kako svatko od nas u trenutku može zavrtiti svijet, ako uspije ono što nam je ponekad najteže: „upaliti svjetlo svome mraku“. Na pitanje tko je ugasio ili upalio svjetlo, odgovor je uvijek isti – „JA“!
Jednako tako ovo je i svojevrstan hommage velikom umu koji je, između ostalog, direktno ili indirektno zaslužan za razvoj radiofonije, te bežične tehnologije bez koje ne možemo ni zamisliti suvremenu glazbenu industriju.
Autor glazbe je Alan Lasić, stihova Marija Laptalo, a produkciju, kao i na prethodnom studijskom albumu potpisuje Miroslav Lesić – Lesique.
Podsjećamo, Atlantida je nakon vrlo hvaljenog albuma „Premalo za san“, s hit singlovima „Lađe“, „Dodir u Bojama“ i „Lutam pod oblacima“, novi materijal otvorila prošlogodišnjim singlom „Samo tren“.
Za pjesmu „Ja sam Tesla“ u tijeku je snimanje video spota, čija se premijera očekuje početkom srpnja.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana