Kultura

VIDEO/ FOTO Žustre noćne probe unaprijed rasprodane ‘Kafetarije’

VIDEO/ FOTO Žustre noćne probe unaprijed rasprodane 'Kafetarije'

Već nekoliko večeri u Kazalištu Marina Držića te pred Palačom Sponza odvijaju se probe prvog premijernog dramskog naslova 67. Igara ‘Kafetarija’, koja je izazvala velik interes javnosti.

Redatelj Vinko Brešan ‘Kafetariju’ je zamislio kao komediju s pjevanjem i plesanjem u čemu su mu suradnici Mate Matišić kao autor i izvođač glazbe te koreografkinja Anamarija Bogdanović.

Dramaturginja je Mira Muhoberac, scenograf Marin Gozze, kostimografkinja Doris Kristić, a dizajner svjetla Rade Stamenković. Frana kafetijera igra Nikša Butjer, a gospara Lukšu Pjer Meničanin. Nikša Kušelj je trgovac Đivo, njegova žena je Marija Škaričić, Maro Martinović tobožnji je konte Karlo, a njegovu ženu, furestu, igra Linda Begonja. Anđela Ramljak u ulozi je balerine Anice, a vlasnik kartašnice je Branimir Vidić Flika. Djetića kafetijera Frana igra Nikola Baće. Ostale uloge ostvaruju Nika Burđelez, Hrvoje Sebastijan, Edi Jertec, Maro Drobnik, Duka Čerjan, Petar Puljić, članovi Kazališne družine Kolarin, a uz Matu Matišića, članovi banda su Stanislav Kovačević i Pavao Medvešek.

Podsjetimo, u prijevodu i adaptaciji Frana Čale na dubrovački govor i ambijent, ‘Kafetarija’ je na Igrama postavljena u režiji Tomislava Radića 1978. godine na Gundulićevoj poljani. Omiljena kod publike, zadržala se na repertoaru punih deset godina.

Inače, predstava će premijeru doživjeti 31. srpnja uz dodatne izvedbe 1., 2., 3. i 4. kolovoza.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist