Aktualno

VIDEO / FOTO Londonski ‘Eltham College’ poklonili sjajan koncert Gradu

VIDEO / FOTO Londonski 'Eltham College' poklonili sjajan koncert Gradu

Eltham College zbor i orkestar proveli su proteklih nekoliko dana u Dubrovniku, te kako su nam otkrili, apsolutno uživali u njemu. Sutra putuju natrag za svoju domovinu Veliku Britaniju, no prije toga, uveseljavali su i domaće i strance pjesmom i sviranjem po gradu i šire.

Ovi ‘klinci’ dolaze iz priznatog i poznatog londonskog koledža, a u kvalitetu rada od malih nogu mogli su se uvjeriti mnogi koji su danas povirili na Stradun. Izvodeći Blue Moon, Under the Boardwalk, O Marijana te djela Monteverdija, Stanforda, Rahmanjinova, Brucknera, Biebla, Faurea i drugih, Eltham College pokazao je širok i zavidan raspon rada.

Inače, proteklih nekoliko dana, uz pomoć dubrovačkih institucija koje su ustupile svoje lokacije i Gulliver Travela u svojstvu organizatora, članovi zbora i orkestra Eltham College nastupili su u Slanici, Katedrali, Kneževom dvoru, Dominikanskoj crkvi, na ljetnoj pozornici u Cavtatu, a do sada su izvodili na mnogim prestižnim mjestima poput Royal Albert Hall, bazilike Sv. Marka, katedrale Sv. Pavla, The Barbican, te ostvarili suradnju s Londonskim simfonijskim orkestrom, Gergijevim iz Marijinskog teatra, Engleskom nacionalnom operom, Kraljevskom operom…

Kako zvuči popularna pjesma iz Disneyevog animiranog filma Knjiga o džungli ‘The Bare Necessities’, te svjetski poznata pjesma Pharrella Williamsa ‘Happy’ korištena u animiranom filmu Despicable me 2, poslušajte u priloženim videima!

mnj

THE BARE NECESSITIES:

HAPPY:

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist