DuList IN

Video: Dubrovački bend na MTV-ju

Video: Dubrovački bend na MTV-ju

Videospot „Souverien Bien“ benda Embassy 516 prva je emitirana pjesma nekog od dubrovačkih bandova na MTV-u, najpoznatijoj svjetskoj komercijalnoj glazbenoj TV mreži.

Web siteovi regionalnog MTV-ja – mtv.com.hr, tv.rs i mtv.si – su donijeli ovog ponedjeljka točno u podne premijeru videospota "Souverain Bien" banda Embassy 516 iz Dubrovnika.
– Nakon 6 godina skromnog i predanog rada, Embassy 516 su konačno dobili potvrdu svoje kvalitete i doprinosa regionalnoj nezavisnoj sceni. MTV premijera će ostati upamćena u povijesti kao prvo emitiranje nekog od dubrovačkih bandova na najpoznatijoj svjetskoj komercijalnoj glazbenoj TV mreži. Ovo je dokaz da je sve moguće, pa čak i kada ste okruženi 'zidinama' iz kojih ponekad izgleda da nema izlaza prema van. Ovo je tek početak suradnje Embassy 516 i MTV-ija, koja je potvrđena za dulje vremensko razdoblje, unutar partnerskog odnosa u kojem je izdanje "Surveillance Of The Environment" i djelovanje banda u potpunosti 'powered by MTV' –  priopćili su iz banda Embassy 516.


 

Embassy 516 nastali su 18.11.2006. godine, a grupu čine Tomislav Kličan (bubnjevi), Nikša Sentić (bass gitara), Marjan Žitnik (klavijature) i Žarko Dragojević (gitara, vokal).

Navode kako su nakon 5 godina demo djelovanja potpisali diskografski ugovor u suradnji s izdavačkom kućom Geenger Records. Album "Surveillance Of The Environment"  izlazi u javnost i na police CD shopova 16. svibnja. Na izdanju će se naći 12 skladbi, a digitalni singl "Souverain Bien" je već 1. ožujka imao službenu najavu albuma.
Video za istoimenu pjesmu je snimljen u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića početkom ožujka. Redatelj je Zlatko Tomić; u glavnoj ulozi se pojavljuje Katia Kozina, te djevojčice iz plesnog studija „Dea“ iz Dubrovnika. Za ovu prigodu je posebno osmišljena koreografija od strane voditeljice Deanire Popović.
Finalizacija cjelokupnog projekta je bila prepuštena svjetski priznatom i poznatom producentu Tomu Bakeru (Precision Mastering Studio, Hollywood). Spomenimo samo kako je u isto vrijeme rađen projekt za Embassy 516 i npr. mastering za blockbuster „Muškarci koji mrze žene“. Album je prvotno snimljen i uobličen uz pomoć producenata Hrvoja Nikšića i asistenta inženjeringa Nevena Marinca (Kramasonik Studio).
 
Djelovanje Embassy 516 već je u demo krugovima posljednjih 5 godina bilo zapaženo; počevši od pobjede na natječaju za In Music Festival 2010. (među čak 120 konkurenata), pa sve do zapaženih live nastupa na kojima su često pozornice dijelili sa svjetskim velikanima poput: Massive Attack, The Flaming Lips, Ladytron, Broken Social Scene, Martina Topley – Bird…
 

CD: "Surveillance Of The Environment"
Izdanje će sadržavati 12 pjesama koje tvore audio – vizualnu konceptualnu cjelinu; ona svoje osnovne temelje i uporište ima u sociološkoj ideji Harolda Lasswella. Riječ je o komunikacijskoj teoriji po kojoj je preuzet naslov samog albuma "Surveillance Of The Environment" (1. stupanj komunikacije – 'kontrola i nadzor okruženja u kojem živimo'). Embassy 516 svoju inspiraciju crpe iz okoline, a posebno su usmjereni na socijalni dio, te su po tom planu veoma angažirani unutar zajednice.

 
SPOT NA MTV-u:
http://mtv.com.hr/video/2468/embassy-516-souverain-bien
 
 
 
 
 

http://youtu.be/tWZjcnrIHgY

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović