Sport

VIDEO/ DERBI KOLA U GRUŽU ‘S Jadranom će biti teško, ali mi smo favorit’

VIDEO/ DERBI KOLA U GRUŽU 'S Jadranom će biti teško, ali mi smo favorit'

Utakmica je derbi kola, ne samo zbog poretka na tablici, već i kvalitete Jadran Carina HN, koji ove godine igra jako dobro i diže se u formi. Očekujemo tešku utakmicu u koju ulazimo kao favoriti – kazao je trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak u najavi utakmice 9. kola Triglav 1. Regionalne lige između Juga i Jadran Carina HN.

– Jadran HN se rezultatski diže već nekoliko sezona, što je zasluga i trenera Gojkovića, koji je postao i izbornik Crne Gore, što također govori u prilog tome. Imali smo reprezentativnu stanku i nismo bili zajedno pa se tek od jutrošnjeg treninga pripremamo zajednički za tu utakmicu – istaknuo je Kobešćak, koji se nije složio s konstatacijom direktora Kržića o osiguranoj ‘jedinici’.

– Ima još puno utakmica pred nama. Postoje momčadi koje će biti sve opasnije i neće padati tijekom sezone. Jadran HN je jedna od tih, kao i Partizan i Mladost. Nas od sutrašnje utakmice očekuje niz sve težih i težih utakmica. Jadran pa Szolnok pa Final Four Kupa pa Recca. A onda tek dolazi ključni dio sezone, Europsko prvenstvo u Beogradu, kada ćemo biti bez dosta igrača. Tko se nakon turnira pojavi najspremniji i bez težih ozljeda, i s igračima koji mogu izdržati drugi dio sezone, taj će na kraju slaviti. Nadam se da ćemo to biti mi i u tom pravcu planiramo sezonu. A kako će biti ćemo tek vidjeti – rekao je Kobešćak.

– Utakmicu s Jadranom HN možemo svakako nazvati derbijem kola. Oni su drugoplasirana momčad Regionalne lige, a koji su jednom Primorju zadali poprilično problema. U utakmicu ulazimo s velikim oprezom, jer smo polučili jako dobar rezultat s Primorjem u Gružu i po nekim kalkulacijama osigurali startnu ‘jedinicu’, ukoliko nas ne iznenade Jadran HN ili Primorje na Rijeci – izjavio je direktor VK Juga CO Ognjen Kržić.

– Sigurno da smo u toj utakmici favoriti, pogotovo jer igramo u Gružu. Jadran je odlična momčad, ali mi imamo širu klupu, što bi trebalo presuditi u konačnici – izjavio je igrač Juga Marko Ivanković, dok je njegov momčadski kolega Hrvoje Benić dodao:

– Jadran je odlična momčad i od početka sezone igraju na visokoj razini, što su pokazali i protiv Primorja u Ligi prvaka, gdje su vodili, a do zadnje minute držali neriješen rezultat. Moramo ući maksimalno, kao u svakoj dosadašnjoj utakmici, i dati sve od sebe. Također se i maksimalno pripremiti za utakmicu iduće subote protiv Szolnoka u Ligi prvaka – izjavio je Benić te kratko komentirao svoju ‘rumunjsku epizodu’ (u prošloj sezoni igrao je za Clubul Sportul Studentesc iz Bukurešta).

– Od prvog dana u Rumunjskoj sanjao sam da ću se vratiti u Jug. Možda ne tako brzo. Nadam se da ću maksimalno iskoristiti povjerenje Uprave i trenera i da ću ostati u Jugu što dulje – dodao je Benić.

– Afirmacija mladih igrača je nužnost svugdje. Zahtjevi modernog sporta su takvi da konstantno treba širiti bazu, a Jug ima dosta dobru bazu mladih igrača i treba im otvarati prostor. Oni su sad vrlo važne karike momčadi, a radimo na tome da jednog dana budu nositelji igre Juga. Nadam se da oni to mogu. Pa da dođu i do reprezentacije, barem na neki širi popis. To nam je plan. Drago mi je da u većini stvari ispunjavaju ono što se od njih traži, a to se vidi na rezultatima. Nadamo se da ćemo u budućnosti imati još igrača iz Jugove škole na koje ćemo moći računati. Ne samo igrača, nego i trenera. jer ne treba se uljuljati i zaspati kad imaš dobre rezultate, jer čim si gore svi te žele ‘skinuti’, pobijediti. Uvijek stvari treba gledati što je više moguće dugoročno i nadam se da mi to sada radimo – rekao je Kobešćak.

Utakmica VK Jug CO – VK Jadran Carine Herceg Novi igra se u petak 20. studenog od 19 sati na bazenu u Gružu.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist