DuList IN

VIDEO Atlantida kreće na promotivnu turneju

VIDEO Atlantida kreće na promotivnu turneju

Dubrovački rock band Atlantida kreće na promotivnu turneju po Hrvatskoj,

te će početkom trećeg mjeseca održati koncerte u slijedećim gradovima Splitu 1. ožujka u New  Legends baru, u Makarskoj 2. ožujka u Mirakul baru s početkom u 22 sata, te u Zagrebu 5. ožujka  u Ksetu a pridružit će im se i Tereza Kesovija i Ibrica Jusić.

Atlantida je nedavno izdala i novi, povratnički album u izdanju Croatie Records pod nazivom „Premalo za san“. Jedan od najboljih rock Albuma 2012 , koji je dobio odlične ocjene struke a i publike nalazi se na tržištu od sredine prosinca 2012. i najavljen je prekrasnom baladom „Lađe“.

Pjesma „Lađe“ se, zajedno sa već poznatim singlovima „ Lutam pod oblacima „ i „ Dodir u bojama“ te još sedam drugih, nalazi na novom albumu „Premalo za san“, na kojem band predstavlja raznolikost autorskog izričaja objedinjenog prepoznatljivim zvukom i produkcijom. Produkciju cjelokupnog albuma potpisuje Miro Lesić.

2012. godina bila je izrazito radna i prepuna aktivnosti za Atlantidu. Tako je početkom 2012. realiziran duet s dubrovačkim kantautorom Ibricom Jusićem, i to kao spoj čvrstog zvuka i šansone.

Svoju mini promo turneje otvorili su pred vjernom domaćom publikom u Dubrovniku 20.prosinca 2012. u CC Revelin gdje je održan povratnički koncert.

Dubrovački band „Atlantida“ djeluje od 1990 godine, naslonjen na čvrsti ritam i melodična pjevanja, te stvara jedan glazbeni pravac koji zasigurno nije potrošen na našoj glazbenoj sceni. 1994. objavljuje prvi studijski album „Eyes of reallity“, u izdanju diskografske kuće „Euroton“. Koristeći etno kao nadopunu svojih uradaka, „Atlantida“ u svojoj drugoj fazi rada, sredinom 99. predstavlja EP „ Sami u Kamenu“. Uspjeh tog EP-a, iako je bend 2000. prestao sa aktivnom svirkom, nekoliko godina kasnije rezultira ponovnim okupljanjem članova. Band djeluje u sastavu: Davor Erceg – vokal, Niko Novaković – gitara, Alan Lasić – bass, Mario Tomašić – bubnjevi, Jakša Zedniček – gitara, Aljoša Lečić – klavir/sinth-ovi.

Pjesmu Lađe možete pogledati ovdje.

Pročitajte još

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist