Afera Šipan

Vićan: Vlahušić mi nije pogodovao

Vićan: Vlahušić mi nije pogodovao

Niti mi je Grad Dubrovnik iz svog proračuna, a ponajmanje Andro Vlahušić u bilo čemu pogodovao. To što je on izgovorio glede mene mogu mu oprostiti, ni prvi ni zadnji – izjavio je vijećnik Pero Vićan na temstskoj sjednici Gradskog vijeća na kojoj vijećnici raspravljaju o aferi ‘Šipan’, odnosno o gradonačelnikovoj uzurpaciji prava Gradskog vijeća.

Vićan se u svom izlaganju osvrnuo i na prvo vještvo nekretnine na Šipanu u vlasništvu Dubrovačkog primorja, čiji Vićan, kako je sam rekao, nije vlasnik, već u tom trgovačkom društvu ima udjele. Naime, prva procjena sudskog vještak, koja je napravljena prije nego je Dubrovačko primorje ponudilo Gradu Dubrovniku ponudu po pravu prvokupa, naručio je sam Vićan. Tako je izjavio za govornicom, iako u materijalima koje je oporba dostavila uz sjednicu piše kako je vještvo naručeno od strane Grada Dubrovnika.

– Toliko neistina u tako kratkom vremenu izreći to je razlog da rep ode naprijed, a to nije dobro – govorio je Vićan, dodajući kako je dobar dio novca trgovačko društvo Dubrovačko primorje već vratilo te da postoji nepotpisani dogovor koji ima snagu ugovora.

– Želite dokazati nedokazivo. Nije gradonačelnik meni dao nikakve novce iz gradskog proračuna – govorio je dalje Vićan.

27. 07. 2010.

Pročitajte još

AFERA ŠIPAN Prošla godina dana…

Nikša Miletić

‘Ovo je obračun zbog afere Šipan’

Nikša Miletić

Orlić: Ništa mu ne zamjeram

Andrea Falkoni Račić