Politika

VIĆAN PORUČIO ‘GOSPOĐI’ „Ni danas ne razumijete problem Garaže“

Dubravka Šuica Pero Vićan

Predsjednik Dubrovačkog demokratskog sabora Pero Vićan uputio je otvoreno pismo gradskoj vijećnici HDZ-a Dubravki Šuici povodom njenih izjava na Gradskom vijeću tijekom rasprave o ugovoru o Garaži.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Poštovana ‘gospođo’,

Svak je gospar i gospođa za sebe, a nakon toga za okolinu, druge ljude i prostor u kome se kreće. Za nas, iz Grada gdje taj pojam ima poseban značaj, što ste Vi ‘gospođo’ potvrdili svojim ponašanjem na sjednici Gradskog vijeća u subotu 27.rujna ove godine.

U cijelosti sam pročitao izlaganje gosp. Lukše Matušića na sjednici GV-a, vezano za Garažu. On je iznosio činjenice, datume odnosno golu istinu sve iz Ugovora ne optužujući nikoga ponaosob. Vi ste mu cijelo vrijeme dobacivali, podcjenjivali, omalovažavali i vrijeđali ga.

Takav duh gospoštine treba čim prije, u svom punom kapacitetu implementirati u Europski parlament. Moramo u tome nadmašiti svađe, vrijeđanja, pa čak i naguravanja koja se događaju u raznim parlamentima. Založite se da to ponašanje postanu dio europskih direktiva.

A sada ‘gospođo’ o nečemu drugom, puno bitnijem. Zašto lažete ili ako je možda gosposkije, ne govorite istinu oko pitanja i problema Garaže. Odgovorite na nekoliko ključnih problema Garaže, ali ‘gospođo’ lijepo Vas molim istinu i činjenice jer sve to u Ugovorima piše.

– Zašto ste isti dan potpisali Ugovor o pravu građenja i Ugovor o zakupu i upravljanju?
– Tko je i zašto nakon dvije godine Aneksom ugovora o zakupu i upravljanju promijenio nadležnost Suda u Dubrovniku i ugovorio nadležnost Arbitraže?
– Zašto niste poslušali gosp. Bajra Sarića, ekonomsko-financijski najpismenijeg u Vašem Poglavarstvu, a koji je jasno kazao i izrazio sumnju u opravdanost i fizibilnost projekta?
– Zašto ste lagali da nije postojao Zakon o javno-privatnom partnerstvu. Po kojem ste onda to Vi zakonu potpisali ovako katastrofalne ugovore koji će nanijeti višemilijunsku štetu Gradu?
– Zašto niste tražili na sjednicama Gradskog vijeća, u protekle četiri godine mandata gosp.Vlahušića i Vašeg mandata ranije da se plate obveze za Garažu, nego ste s govornice kazivali da Grad nije dao svoje mjenice ni druga sredstva osiguranja i da nema financijskih obveza?
– Što ste poduzeli od travnja 2013., kada je Gradu stigla obavijest i poziv da se stvari kroz mjesec dana riješe mirnim putem, a ne arbitražom (čl. 16.2.)?
– Što ste poduzeli od lipnja 2013.g. kada je PBZ otkazao Ugovor o kreditu?
– Zašto lažete oko športske dvorane kao nešto što je dobio Grad, ona je jednostavno dio Ugovora?
– Zašto spominjete komunalni doprinos kojeg je MIDIA platila ili mislite da ni to nisu trebali platiti?
– Zašto ne spominjete, a temeljem odluke Gradskog vijeća,( zašto sam i sam odgovoran), ogromni milijunski oprost Garaži s osnova spomeničke rente?
– Da li Vam je jasno kada bi Gradsko vijeće i donijelo odluku da se PBZ-u plati 40 milijuna kuna, da je to tek dio i početak te da se time ništa na rješava osim što se na ovo Gradsko vijeće prebacuje krimen Garaže?

Očekujem ‘gospođo’ Vaš odgovor i molim Vas da se služite datumima, činjenicama, istinom tj. onim što piše u Ugovorima. Poštovana ‘gospođo’ sa žaljenjem moram konstatirati da Vi ni dan danas ne razumijete financijsko-ekonomski problem Garaže.

P.S. Unaprijed molim anonimne junake komentara da se potpišu. Bez imena, prezimena i nepoznavanja problematike, svašta pišu. Ali pišite.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist