Kultura

VELIKO PRIZNANJE Stjepko Mamić nagrađen Certifikatom za izvrsnost

VELIKO PRIZNANJE Stjepko Mamić nagrađen Certifikatom za izvrsnost

Godišnje nagrade Palm Art Award dodijeljene su 30. prosinca 2016. godine, a dubrovački umjetnik i pomorski kapetan Stjepko Mamić je jedini odabrani umjetnik iz Hrvatske koji je ušao u finale po odabiru stručnog žirija te je nagrađen je Certifikatom za izvrsnost.

Palm Art Award utemeljena je kao nagrada za likovnu umjetnost 2003. godine, a Stjepko Mamić natjecao se s tri slike na lanenom platnu (‘Long Net’, ‘Artistic fish’ i ‘Through Passage’). Nagrada koju je dobio na osnovu procjene uglednog žirija velika je pohvala i nagrada za originalnost i kvalitetu njegovog dugogodišnjeg umjetničkog stvaralaštva.

Kraj prethodne 2016. godine Stjepku Mamiću je uljepšalo i uručenje dviju nagrada, ‘Palma d’oro per l’arte 2016’ (Zlatna Palma za umjetnost) koju je dobio u Monte-Carlu, Monaco, gdje se predstavio sa slikama ‘Long net’ i ‘Fishing point’ te Trofeo La Vela d’oro per l’Arte kojeg je osvojio s diptihom ‘Vela I et II’, na tamatskoj izložbi s motivom jedara.

Priznanje umjetnosti dubrovačkog slikara kao veliki ‘odskok’ u svijetu umjetnosti na međunarodnom planu je uz ovaj Certifikat i uvrštenje među 100 umjetnika vizualne umjetnosti. Naime, upravo je primio službenu obavijest da je izabran među 100 umjetnika iz cijelog svijeta u novo izdanje ‘Who’s Who in Visual Art’ koje će izići iz tiska u ožujku 2017. godine. Biti među 100 umjetnika iz cijelog svijeta je ogromno priznanje jednom umjetniku.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist