Sport

Veliko iskustvo za Raguža i Buterina

Veliko iskustvo za Raguža i Buterina

Dvoje dubrovačkih judaša Matej Raguž i Paolo Buterin završili su svoj nastup na Europskom prvenstvu za kadete koje se od petka do danas održava u crnogorskom Baru.

 
Član Judo kluba Dubrovnik Matej Raguž nastupio je jutros u ketegoriji do 90 kg. Pod vodstvom trenera Željka Đapića u prvom kolu pobijedio je jakog predstavnika Bosne i Hercegovine – Vuka Vidačića, dok je u drugom kolu izgubio od predstavnika Rusije – Karena Paliana, prvog nositelja sa Europske rang liste.
– Nažalost nije imao više borbi zbog sustava natjecanja na Europskim prvenstvima koji predviđa repesažne borbe samo za četvrtfinaliste. Matej je prva godina kadeta, pa stoga ovaj rezultat nagovještava vrhunske rezultate u nadolazećim godinama – javljaju iz JK Dubrovnik.
 
U petak je u Baru nastupio i član JK Dubrovnik 1966. Paulo Buterin koji je poražen u 1. kolu kategorije do 55 kilograma od Bjelorusa Mikite Barysevicha.
Za obojicu je nastup na EP bio nagrada za veliki uloženi trud i uspješne nastupe u natjecanjima Europskog kadetskog kupa tijekom ove godine, čime su izborili pravo braniti boje hrvatske reprezentacije na kontinentalnom prvenstvu. Biti među najboljim kadetima Europe, veliko je priznanje i iskustvo te poticaj za daljnji sportski rad.
 
 

Pročitajte još

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist