Aktualno

VELIKA PROMJENA OD PONEDJELJKA Zima kuca na vrata

VELIKA PROMJENA OD PONEDJELJKA Zima kuca na vrata

Kraj tjedna donosi kišne oblake, a višednevna dominacija juga bliži se kraju. Jugo će, javlja Crometeo, najprije prestati puhati na sjevernom Jadranu, a u drugom dijelu nedjelje i u Dalmaciji, dok će zahlađenje  će biti popraćeno suhim vremenom.

Ciklona se premješta znantno južnije od naših krajeva, pa nas u prvom dijelu sljedećeg tjedna očekuje izraženo zahlađenje, a prevladavat će sunčano i sve hladnije.

U subotu se u Dalmaciji očekuje oblačno vrijeme s čestom kišom, mjesticime i obilnijim pljuskovima s grmljavinom, kako prenosi Crometeo, dok će jugo slabiti i postupno okrenuti na slab levant. Ostaje relativno toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 11°C ponegdje u zaobalju do 17°C u Dalmaciji.

Nedjelja donosi stabilizaciju, međutim u Dalmaciji još u početku može biti kiše i pljuskova, ali će se tijekom dana djelomično razvedravanje širiti od sjeverne prema južnoj Dalmaciji. U većini predjela puhat će slab vjetar zapadnih smjerova, a navečer će na sjevernom Jadranu zapuhati umjerena do jaka bura, podno Velebita i olujna. U nedjelju će temperatura zraka uz obalu i na otocima biti od 11°C do 16°C.

Novi tjedan donosi nam izraženije zahlađenje, no Cromete ističe kako će pad temperature biti praćen suhim vremenom. Prevladavat će sunčano i sve hladnije. Najhladniji dan tjedna bit će utorak kada će čak i najviše dnevne temperature u zaobalju biti oko nule, a uz obalu oko 5 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist