Sport

VELIKA OČEKIVANJA „Htjeli smo baš Hezonju, on može igrati sa svima“

VELIKA OČEKIVANJA „Htjeli smo baš Hezonju, on može igrati sa svima“

Hvala Orlando Magicu što mi je ostvario snove – napisao je kratko na svom Instagram profilu Dubrovčanin Mario Hezonja, od sinoć i službeno član NBA momčadi s Floride.

A ni iz Orlanda nisu ostali bez reakcije. Generalni menadžer kluba Rob Hennigan ističe kako od ‘Super Maria’ imaju velika očekivanja.

– Dolazak Marija najbolji je korak prema onome što želimo, a to je imati raznovrsnu momčad. Vrhunski je napadač, sjajan šuter i uklopit će se u našu viziju. Bit će s nama iduće sezone. Uzbuđeni? Naravno da smo uzbuđeni, htjeli smo baš njega, nadali smo se da će biti slobodan. Sviđaju nam se njegove vještine, osobnost, karizma i uvjereni smo da će se savršeno uklopiti u našu momčadi. Igrao je s ‘velikim dečkima’ proteklu sezonu i to će mu jako koristiti u NBA-u – rekao je Hennigan te dodao:

– Jednostavno mislimo da je Mario bio najbolji igrač na ovom draftu. Jako vjerujemo u njegove sposobnosti. Na našem radaru bio je četiri ili pet godina. Gledali smo ga u juniorima, Barceloni, reprezentaciji… Jako je talentiran, ne očekujemo od njega samo da zabija trice ili spektakularno zakucava nego i da nam donosi pobjede.

Novi trener Magica Scott Skiles je trenirao i Roka Ukića u Milwaukee Bucksima.
– Vidimo Marija kao igrača koji može igrati sa svima. Imamo trojicu-četvoricu igrača koji mogu igrati po dvije pozicije, Mario može igrati sa svima njima kao šuter ili nisko krilo – rekao je Skiles, poznat kao strog i zahtjevan trener.

– Atletski gledano, ne postoji razlog zašto ne bi bio vrhunski obrambeni igrač. Naučit ćemo ga kako da se ne odmara u obrani. Pun je samopouzdanja, a to nama baš treba. Možda ponekad malo predugo ‘carini’ loptu, no to nije nešto što se ne može popraviti. Kažu da je košarkaški ovisnik, a ovo je pravo mjesto za takve – dodao je Skiles.

Foto: Instagram Mario Hezonja

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist