DuList IN

VELIKA FOTOGALERIJA Linđo osvojio Bruxelles!

VELIKA FOTOGALERIJA Linđo osvojio Bruxelles!

Potpredsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani primio je danas u EP-u izaslanstvo DNŽ na čelu sa županom Nikolom Dobroslavićem koji boravi u Bruxellesu na poziv eurozastupnice Dubravke Šuice, a sve povodom 50. obljetnice osnivanja folklornog ansambla Linđo.

 

Zajedno s Linđovcima je i Udruga neretvanskih lađara, koji su u pripremi velikog maratona koji bi se trebao dogoditi 2018. godine na Dunavu povodom pete obljetnice hrvatskog članstva u EU, na ruti od Beča do Vukovara.

Glavne teme razgovora dubrovačkog predstavništva i EP bile su kultura i turizam, ali i suradnja Dubrovačko-neretvanske županije s talijanskim regijama Molise i Abruzzo. Dotakli su se teme i dubrovačke kandidature za europsku prijestolnicu kulture 2020.godine, ali i prometne izoliranosti Dubrovnika, bez autoceste i mosta.  Na sastanku su sudjelovali i Pavo Jerković, predstavnik neretvanskih lađara, te Melanija Milić, direktorica DUNEA-e.

Članovi folklornog ansamlba Linđo i izaslanstvo lađara upoznali su se s radom Europskog parlamenta Nakon toga održali su zapaženi nastup na esplanadi EP-a kojem su nazočili brojni europski zastupnici i hrvatski europarlamentarci.

Veliki interes izazvao je nastup Linđa i u centru Bruxellesa, čime je predstavljena bogata hrvatska kulturna baština. Cilj ovakvog posjeta je još jednom pokazati hrvatski doprinos europskoj kuturnoj baštini.

Mi vam u velikoj fotogaleriji donosimo kako je protekao jedan dan linđovaca u Bruxellesu, a dodajmo i to kako ih čak niti kiša nije spriječila da oduševe sve koji su bili u prolazu…

Pročitajte još

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist