Politika

VEDRAN KUNICA: ‘Vrijeme je za poštene izbore’

VEDRAN KUNICA: 'Vrijeme je za poštene izbore'

Tajnik ŽO HNS-a Vedran Kunica danas je u obraćanju medijima govorio o problemu manipulacija i raznih nepravilnosti koje se pojavljuju u izbornim procesima.

– Samo u protekla tri izborna izborna ciklusa pojavilo se niz manipulacija koje su potvrđene od strane DIP-a, ali ista priča prati nas po cijeloj Hrvatskoj. O tome se priča samo dva dana nakon izbora te tema ostane zaboravljena, ali s druge strane stvara se jako negativna percepcija kod građana. Građani to gledaju na način tako što ne izlaze na izbore. Jedan od razloga neizlaska je što imaju percepciju kako izbori nisu pošteni. Takva praksa mora biti zaustavljena. Građani moraju imati povjerenje u izborni proces i institucije – naglasio je Kunica dodavši kako nadležna ministarstva ‘moraju napraviti detaljnu analizu te prijedlog izmjena pravila koja će omogućiti bolje uvjete i pošteniji proces.’

– Pravila i uvjeti moraju omogućiti poštene izbore, građani moraju steći povjerenje u institucije i političare. Ovu inicijativu o izmjenama predložit ćemo našem Klubu zastupnika HNS-a u Hrvatskom saboru kako bi se ovo pitanje napokon počelo rješavati i na državnoj razini. Očekujemo da će sve stranke podržati ovu inicijativu i kako će se idući izborni ciklus održati u drukčijim uvjetima i tako omogućiti poštenije glasovanje – rekao je Kunica.

Komentirao je i nepravilnosti u Stonu naglasivši da je to kako kaže ‘samo jedan od niza slučajeva gdje je Policija utvrdila nepravilnosti i pokrenula kaznene prijave.

– Slučaj je to gdje se po prvi put stalo na kraj takvoj praksi – kazao je Kunica i pozvao sve građane da prijave sve nepravilnosti i naglasio ‘vrijeme je za poštene izbore’.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist