Kultura

Večeras u Slanici Puhački komorni ansambl DSO-a

Večeras u Slanici Puhački komorni ansambl DSO-a

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje koncert u petak, 23. ožujka u 20 sati u Slanici. Na koncertu će nastupiti Puhački komorni ansambl DSO-a pod umjetničkim vodstvom Žarka Perišića.

Žarko Perišić studij fagota je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a usavršavao se u Salzburgu na Visokoj školi za glazbu Mozarteum. Tijekom studija osvaja brojne nagrade na solističkim i komornim natjecanjima, surađuje s brojnim orkestrima te komornim ansamblima diljem Europe i svijeta na mjestu solo – fagotista (Izraelski radio orkestar, Izraelski komorni orkestar, Simfonijski orkestar Tel Aviva, Jeruzalemski simfonijski orkestar, Salzburška Komorna Filharmonija…). Od 2004. predaje fagot na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, djeluje kao solo–fagotist Simfonijskog orkestra HRT-a s kojim održava i solističke koncerte, te je član Zagrebačkog kvarteta fagota.

Na programu će biti J. Raff (Symphony for 10 winds), A. Piazzolla (Grand Tango) i Ch. Gounod (Petite Symphonie).

Iz DSO-a napominju da i za ovaj koncert vrijede uobičajene pogodnosti: za umirovljenike s potvrdom cijena ulaznice je 20 kn, a za građane s pokazom Libertasa 10 kn. Građani stare gradske jezgre i učenici imaju besplatan ulaz kao i studenti s kulturnom iskaznicom. Broj povlaštenih ulaznica je ograničen, pa zainteresirane trebaju unaprijed osigurati karte u uredima Orkestra u Slanici (Revelin), na tel. 417 110, mob. 099 2211 585 (od 9:00 do 15:00), e-mail sales@dso.hr. Ulaznice se također mogu kupiti u turističkoj agenciji Stradun TIC, Placa bb, na tel. 323 350, kao i na ulazu jedan sat prije početka koncerta.

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist