Kultura

Večeras u Flori ‘This Way Comes’ Ben Caina

Večeras u Flori 'This Way Comes' Ben Caina

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik poziva sve zainteresirane na događaj ‘This way comes’ Ben Caina večeras u 21 sat u Galeriji Flora.

Ben Cain suvremeni je engleski umjetnik izražajno širokog medijskog spektra koji uključuje crtež, skulpturu, instalaciju, fotografiju, video, performans. Zajedničko svim tim medijskim oblicima je minimalizam materijala, pokreta ili zvuka. Uvijek je riječ o suženom registru i fokusiranju na materijalno diskretan audiovizualni događaj, koji pretpostavlja krajnje sabrani pristup, kako autora samog u koncipiranju i ostvarenju rada, tako i gledatelja odnosno sudionika događaja.

Ben Cain je rođen 1975. u Leedsu, u Velikoj Britaniji. U Manchesteru je na Metropolitan Universityju dovršio preddiplomski studij interaktivnih umjetnosti (cum laude) te potom upisao stručni sveučilišni studij na Jan van Eyck Akademie i Poslijediplomskom centru za umjetnost, dizajn i teoriju u Maastrichtu u Nizozemskoj.Djeluje kao multimedijski umjetnik, intenzivno je izlagački prisutan kako u Velikoj Britaniji tako i u inozemstvu. Živi i radi u Londonu.

 

Pročitajte još

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist