Kultura

VEČERAS U Dvoru Martina Filjak i Dmitry Sinkovsky

VEČERAS U Dvoru Martina Filjak i Dmitry Sinkovsky

Darovita pijanistica Martina Filjak prošli je utorak još jednom podsjetila dubrovačku publiku na svoju izvanrednu muzikalnost nastupom s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom pod ravnanjem dirigenta Charlesa Olivieri-Munroea.

Za sve koji su propustili nastup ove vrsne pijanistice, ali i za one koji su željni čuti je ponovno, imaju priliku to učiniti večeras u Kneževu dvoru. Naime, ovoga puta Filjak će nastupiti s ruskim violinistom Dmitryjem Sinkovskim na koncertu koji započinje u 21 sat.

Dmitry Sinkovsky violinski je virtuoz koji je svoje obrazovanje stekao na prestižnom moskovskom Konzervatoriju Čajkovski te primio brojne nagrade na važnim natjecanjima – od Premio Bonparti u Italiji do natjecanja Bach u Leipzigu, Musica Antiqua u Brugesu, Telemann natjecanju u Magdeburgu i brojnim drugima. Godine 2007., kada već ostvaruje značajnu karijeru violinista, Sinkovsky također usavršava svoj talent kontratenora, pa tako danas na svom repertoaru izvodi i uloge poznatih opera, kantata i oratorija. Uzevši u obzir njegove talente, ne čudi podatak da Dmitry redovno nastupa po čitavoj Europi, ali i po ostatku svijeta.

Ovi iznimno talentirani, mladi umjetnici izvesti će sljedeća djela:
W. A. Mozart Sonata za klavir i violinu u B duru, K 378
J. S. Bach Preludij i fuga u a-molu BWV 543 (transkripcija)
I. Khandoshkin Sonata za solo violinu u g molu br. 1, op. 3
L. van Beethoven Sonata za klavir i violinu br. 5 u F duru, op. 24 „Proljetna“

Cijene ulaznica su od 100 do 300 kuna.

Ulaznice se mogu kupiti online putem web stranice DSO-a www.dso.hr, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka, u kulturno-info centru Luža te na ulazu jedan sat prije početka koncerta. Povlastice za građane Dubrovnika vrijede i za ovaj koncert.
Za sve ostale informacije kontaktirati broj mobitela 099 221 1585.

Pročitajte još

OKRUGLI STOL ‘Neznanje je najveća prepreka za očuvanje povijesnog identiteta’

Dulist

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist