Kultura

VEČERAS U DVORU Janja Vuletić nastupa s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom

VEČERAS U DVORU Janja Vuletić nastupa s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom

Dubrovkinja Janja Vuletić nastupit će na ovogodišnjem MGF Dubrovnik u pozno ljeto s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u utorak, 20. rujna u Kneževu dvoru, s početkom u 21 sat. Koncertom će ravnati glazbeni direktor festivala Christoph Campestrini.

Janja će izvesti djelo Roberta Wagnera „Wesendonck Lieder“, pjesme koje je Wagner posvetio supruzi svog mecene, dobročinitelja Otta Wesendoncka, a za koju se govorilo da mu je bila ljubavnica. Mathilda Wesendonck bila je lijepa žena s osjećajem za poeziju i glazbu te je obožavala Wagnera. „Wesendonck Lieder“ ili „Pjesme Mathilde Wesendonck“ na neki su način i dnevnik njihove ljubavne veze.

Janja Vuletić nakon završene srednje škole upisuje Glazbenu akademiju u Beču gdje i diplomira 2001. godine. U međuvremenu osvaja mnoge nagrade na natjecanjima na regionalnoj razini 1997., državnoj razini 1988. te međunarodnom natjecanju „Schneider Trnavsky” u Slovačkoj 2000. godine i brojne druge. S karijerom u zamahu, već je nastupala u opernim kućama diljem Europe te je osvojila brojna međunarodna priznanja.

Nastupala je u ulogama poput Despine i Dorabelle u operi “Cosi fan tutte”, Jean u komičnoj operi “Portrait de Manon“, Cherubino u operi “Figarov pir”… Zapaženiji nastup Janja Vuletić je ostvarila u ulozi Lukrecije u Brittenovoj operi „Nasilje nad Lukrecijom“ te u naslovnoj ulozi u operi „Carmen“ u Nationalnoj operi u Bordeauxu i Rhein operi u Düsseldorfu, potom u Jednoj firentinskoj tragediji A. Zemlinskog (Bianca) u Njemačkoj operi na Rajni, debijem Verdijeva Requiema u Koncertnoj kući u Berlinu, kao u Rossinijevoj Maloj svečanoj misi s kontroveznim berlinskim kazališnim društvom Nico and the Navigators.

Izvedbi će prethoditi suita El amor brujo E. de Falle, dok će u drugom dijelu koncerta publika imati priliku čuti Kodalyjeve Plesove iz Galante.

Cijene ulaznica su od 100 do 400 kuna.
Ulaznice se mogu kupiti online putem web stranice DSO-a www.dso.hr, uredu DSO-a od 9 do 14 sati, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka, u kulturno-info centru Luža te na ulazu jedan sat prije početka koncerta. Standardne pogodnosti za građane, studente, umirovljenike, korisnike Libertasovog pokaza vrijede i za ovaj koncert.

Za sve ostale informacije kontaktirati broj 099 221 1585.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist