Kultura

Večeras se dodjeljuje Nagrada Orlando

Večeras se dodjeljuje Nagrada Orlando

Nakon završetka koncerta „Vivaldi vs. Piazzolla“ koji počinje u 22:00 sata ispred Kneževa dvora, a prenose ga Hrvatska televizija na 3. programu, Hrvatski radio također na 3. programu i Radio Dubrovnik, Hrvatska radiotelevizija proglasit će pobjednika i dodijeliti ovogodišnje Nagrade Orlando za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom dijelu festivalskog programa.

                    
Nagrada Orlando ustanovljena je još daleke 1976. godine, a o dobitnicima nagrada Orlando odlučuju ocjenjivački sudovi. Za dramske izvedbe ocjenjivački sud je ove godine radio u sastavu: Željka Turčunović, Hrvoje Ivanković i Davor Mojaš, dok je za glazbene izvedbe ocjenjivački sud radio u sastavu: Dubravko Detoni, Paola Dražić Zekić i Mario Polzer. Nagrada Orlando sastoji se od statue, replike Orlandova stupa, rad Ivice Propadala, te plakete i knjige Orlandovi europski putovi koju je izdao Europski dom Dubrovnik.
Nakon dodjele Nagrade Orlando, uslijedit će ceremonija zatvaranja 64. Dubrovačkih ljetnih igara na istoj lokaciji, a vjernoj publici i svim posjetiteljima Igre za kraj poklanjaju koncert Ibrice Jusića u ponoć ispred crkve sv. Vlaha.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist