Kultura

Večeras s DSO-om nastupa violončelistica Vanda Đanić

Večeras s DSO-om nastupa violončelistica Vanda Đanić

Dubrovački simfonijski orkestar večeras održava koncert u atriju Umjetničke galerije Dubrovnik, a orkestrom će ravnati dubrovački dirigent Slobodan Begić, dok će kao solistica nastupiti dubrovačka violončelistica Vanda Đanić s početkom u 21 sat.

Vanda Đanić se nakon diplome (Zagreb i Beograd u klasi prof. Ksenije Janković Richter) vraća u Dubrovnik, te s kolegama osniva Dubrovački klavirski trio te postaje vođa violončela u Dubrovačkom simfonijskom orkestru. Od 1993. također započinje i pedagošku djelatnost u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića, a od 2004. zaposlena je kao profesor violončela i komorne glazbe, te voditelj orkestra srednje škole. Vođa je violončela u Dubrovačkom komornom orkestru. Dugi niz godina se usavršavala na seminarima autentičnog sviranja barokne i klasične glazbe kod eminentnih profesora Catherine Machintosh, Jennifer Ward Clark, Lawrence Cumminghs i Jorge Jimenez. Redovito usavršava svoje solističko sviranje na majstorskim radionicama kod glasovitog prof. Davida Grigoriana, a 2008. završava dvogodišnji postdiplomski studij na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, u klasi red. prof. Yevgenija Xaviereffa.

Na programu su sljedeća djela: predigra opere Figarov pir W. A. Mozarta, Koncert za violončelo i orkestar br. 1 u C duru, Hob. VIIb:1 J. Haydna te Simfonija br. 1 u C duru, op. 36 L. van Beethovena.

Ulaznice za koncert dostupne su u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra od 9 do 14 sati, u Gift shopu Dubravka na Pilama, Turističkoj agenciji Perla Adriatica na Pločama, u kulturno-info centru Luža, online službenoj stranici orkestra www.dso.hr, te jedan sad prije početka koncerta. Broj za informacije je +385 91 613 7314.

Građani imaju pravo na povlaštene cijene ulaznica (10 kuna s Libertasovim pokazom, 20 kuna za umirovljenike, besplatno za građane koji žive unutar zidina i studente s kulturnom iskaznicom, a za ostale 30 posto popusta na standardne cijene ulaznice koje su od 100 do 300 kuna).

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist