Kultura

VEČERAS Marija Grazio s Orkestrom u Dvoru!

VEČERAS Marija Grazio s Orkestrom u Dvoru!

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje koncert s pijanisticom Marijom Grazio večeras u 21 sat u Kneževom dvoru, a Orkestrom će ravnati maestro Tomislav Fačini.

Publika će moći uživati u djelima Idila B. Berse, Koncertu za klavir i orkestar br. 2 u F duru, op. 102 D. Šoštakovića te u Mendelssohnovoj Simfoniji br. 3 u a molu, op. 56 ‘Škotska’.

Marija Grazio dubrovačka je pijanistica, profesorica klavira u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića. Dobivanjem nagrade kritike Darko Lukić, u duu s violistom Markom Generom, potvrdila je svoju odličnu reputaciju komornog glazbenika.

Uz recitale, solistički je nastupila s raznim orkestrima uz dirigente Pavla Dešpalja, Antona Nanuta, Nicholasa Miltona, Alana Buribayeva, Iva Dražinića, Ivana Repušića, Frana Krasovca , Marina Wolfea, Zlatana Srzića, Mladena Tarbuka i druge, pokazujući radoznalost za sva glazbena razdoblja, od klasike do modernih djela.

Osniva Glazbenu radionicu Sorgo koju od 2001. godine vodi s pianistom Aljošem Lečićem, promovirajući sveobuhvatno dubrovačku glazbenu baštinu u razdoblju od predklasike do modernog doba, davajući naglasak na glazbeni suvremeni izričaj i njene glazbenike.

Ulaznice za koncert u petak mogu se kupiti u uredima DSO-a (Slanica) od 9-14 sati radnim danom, online na webu www.dso.hr, u gift shopu Dubravka na Pilama, u KIC-u Luža, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, te na ulazu jedan sat prije početka koncerta.

Povlaštene cijene ulaznica za umirovljenike, korisnike Libertasovog pokaza, studente s kulturnom iskaznicom, građane stare gradske jezgre, te popust na sve cijene za ostale građane vrijede i za ovaj koncert, a njih možete kupiti samo u uredu DSO-a i na ulazu pred početak koncerta.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist