Kultura

VEČERAS Eter nad Berlinom stiže u Dubrovnik!

VEČERAS Eter nad Berlinom stiže u Dubrovnik!

Eter nad Berlinom održat će se večeras u 20 sati u Kazalištu Marina Držića, a ulaz je slobodan uz prethodnu rezervaciju.

Gostovanje u KMD-u je na završetku prve turneje (Ljubljana, Rijeka, Split) i to dan nakon nastupa na 27. Marulićevim danima u Splitu.

Izbornik festivala, Igor Ružić, u svome je obrazloženju o predstavi zapisao sljedeće:

– ‘Eter nad Berlinom’ naziv je novog kazališnog projekta o radiju Pavlice Bajsić Brazzoduro koji je premijerno izveden u veljači 2016-e u produkciji Multimedijalne kolibe iz Zagreba u suradnji s berlinskim kazalištem Ballhaus Ost. Nastao je nakon uspjeha popularne predstave ‘Hoerspiel’ – mala igra za slušanje (i gledanje) koja zbog neprekinutog interesa publike igra već četvrtu godinu na zagrebačkoj nezavisnoj sceni.
Projekti kao što su Hoerspiel i Eter nad Berlinom dio su autoričine šire ideje, odnosno njenog hommagea stoljeću radija u kojem ‘male ljude iz radijske kutije’  ona izvodi pred svjetla reflektora i publici otkrivaju skrivene radijske mehanizme, lokalne radijske povijesti, kao i autentičnu, zaboravljenu, umjetničku snagu ovog medija.
Za Eter nad Berlinom autorica je inspiraciju tražila prije svega u djelima svojeg pokojnog oca Zvonimira Bajsića, ali i Heinricha Bölla, Bertolta Brechta, Alfreda Brauna, te u radijskim snimkama koje se čuvaju već skoro cijelo stoljeće u berlinskom Rundfunk Archivu – rekao je Ružić.

Rezervacije ulaznica na tel. (020) 321 088 ili na e-mail: blagajna@kazaliste-dubrovnik.hr.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist