Kultura

VEČERAS DRUŽENJE U LAZARETIMA Društvo dubrovačkih pisaca predstavlja Lorcu

VEČERAS DRUŽENJE U LAZARETIMA Društvo dubrovačkih pisaca predstavlja Lorcu

U sklopu svog ljetnog književnog programa Art radionica Lazareti i Društvo dubrovačkih pisaca pozivaju na predstavljanje nove, vrlo zanimljive knjige.

Nakon što je sinoć predstavljen novi, iznimno zanimljv Literat sedmi, večeras se predstavlja, s početkom u 20 sati, u zadnjoj lađi u Lazaretima prelijepa mala knjiga pjesama velikog pjesnika Garcia Lorce, a povodom 60 godina od njegove smrti.

U ovoj maloj knjižici objavljeno je četrdesetak Lorkinih pjesama, uz njegove ilustracije, knjigu je uredio i priredio, te sve pjesme po prvi put na hrvatski jezik preveo Luko Paljetak, koji će i biti domaćin to večer, uz glazbenu pratnju Nene Čorak i Vande Đanić, te uz Nilu Miličić Vukosović i Sebastijana Vukosovića, voditelje ove književne večeri.

Iz Društva dubrovačkih pisaca najavljuju nakon ove dvije promocije i predstavljanje još jedne knjige u svom izdavalaštvu, prve zbirke pjesama naše sugrađanke Ivane Lovrić Jović, ‘U skutima tango’, u Lazaretima, u nedjelju, 21. kolovoza, također u 20 sati. Uz Ivanu Lovrić Jović, u predstavljanju njene zbirke pjesama sudjeluje Katja Bakija i članice Studentskog teatra Lero, a nakon svega planiran je i after party, druženje uz glazbu osamdesetih godina.

Pročitajte još

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

(FOTO) KOLARINI PREMJERNO IZVELI ‘MATRIMONIJO’ Pun teatar, publika oduševljena!

Dulist