Kultura

Večer posvećena baroku uz prepun Knežev dvor

Večer posvećena baroku uz prepun Knežev dvor
Dubrovnik, 13.09.2016. Festival DUPLJ - Koncert Komorni orkestar DSO, Dmitry Sinkovsky i Djana Kahriman Foto: DSO

Sinoć je u atriju Kneževa dvora, u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, održan koncert barokne glazbe i to u izvedbi komornog sastava Dubrovačkog simfonijskog orkestra i dvoje izvrsnih glazbenika – Dmitrija Sinkovskog i Đane Kahriman.

Velik interes publike zadržao se i na ovom koncertu festivala. Naime, i ovaj koncert bio je rasprodan, a Knežev dvor pun do zadnjeg sjedala i skalina. Ni ne čudi s obzirom na činjenicu da je riječ o vrhunskim solistima i zanimljivom programu kojeg su činila djela A. Corellija, J. S. Bacha, A. Vivaldija, T. Albinonija i G. F. Händela.

Dubrovkinja Đana Kahriman, inače koncertna majstorica Dubrovačkog simfonijskog orkestra, nastupila i sa Zagrebačkom filharmonijom, Sarajevskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a i drugima. Godine 2015. dodijeljena joj je nagrada Stjepan Šulek za izvedbu Piazzollinih Godišnjih doba na zatvaranju 64. Dubrovačkih ljetnih igara, uz Gudački orkestar Hrvatske glazbene mladeži i maestra Pavla Zajceva.

Ruski violinski virtuoz Dmitry Sinkovsky održava koncerte diljem svijeta, a na brojnim natjecanjima osvojio je prve nagrade – od Premio Bonparti u Italiji do natjecanja Bach u Leipzigu, Musica Antiqua u Brugesu, Telemann natjecanju u Magdeburgu i brojnim drugima. Također je usavršio i svoj talent kontratenora, pa je na sinoćnjem koncertu, osim u ulozi violinista, nastupio i kao pjevač. Cjelokupnim programom solisti i komorni sastav DSO-a oduševili su mnogobrojnu publiku koja je prepoznala talente kvalitetnih umjetnika Dmitrija Sinkovskog i Đane Kahriman.

Sljedeći koncert festivala zakazan je za četvrtak 15. rujna. Riječ je o koncertu koji se razlikuje od ostalih koncerata ovogodišnjeg festivala. Koncert jazz glazbe održat će Matija Dedić i mladi vibrafonist Šimun Matišić. Početak koncerta je u 21 sat.

Pročitajte još

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist