Zanimljivosti

Već smo debelo na koljenima

Već smo debelo na koljenima

Što građani Dubrovnika misle o ulasku Hrvatske u Europsku uniju? Jesmo li dovoljno informirani da bismo 22. siječnja na referendumu donijeli pravu odluku? Saznajte mišljenje socijalne radnice Marine Bobić i umirovljenika Boška Butigana.

 
NISMO EDUCIRANI
 
– Mislim da nismo dovoljno educirani o Europskoj uniji, ali mislim da će svatko po svojoj savjesti zaokružiti listić na referendumu – govori Marina Bobić.
 
RAK UHVATIO SVE OSIM GLAVE
 
– Mislim da je narod dovoljno educiran i da bi trebao glasati protiv ulaska jer smo mi već debelo na koljenima. EU nije država, već zajednica. Kao država u kojoj je rak uhvatio sve osim glave, zamislite da se nađete između 25 ili 30 ljudi, gdje ima golih i bosih. Moraš birati hoćeš li između siromašnih i bogatih, i to vrijedi za sve zemlje. Hrvati su 1300 godina čekali neovisnost, a izgubili smo je 1992. kad je stan u ovom Gradu koštao 4 do 5 tisuća eura, a za vrijeme bivše Jugoslavije moja plaća je iznosila kvadratni metar stana. Mi smo već tada bačeni na koljena. Srljamo na Titanic koji tone – kaže Boško Butigan.
 

Pročitajte još

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović