Natrag
21.10.2017 05:22

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Već 48 godina slušam o brzoj cesti do aerodroma. Neće je biti za još 48 godina!’

15.3.2017 @ 13:16 Andrea Falkoni Račić Županija

Podijelite:

Počela sam raditi 15. siječnja 1969. godine u Zračnoj luci. Dakle, prije 48 godina i od onda slušam priču o brzoj cesti do aerodroma. Neće se ona napraviti za još 48 godina – rekla je u svom svojvrsnom oproštajnom istupuvijećnica Mira Buconić, najavivši kako joj je ovo vjerojatno posljednja Županijska skupština.

Naime tijekom rasprave o županovom izvješću o radu za drugih šest mjeseci 2016. godine vijećnica Buconić je, nakon što je odslušala svoje kolegice i kolege vijećnike, uzela riječ i istaknula kako nema župan čarobni štapić da njime upravlja.

-Bila sam županica i to nezavisna. Govorim to jer nam u ovoj županijskoj skupštini ne trebaju prepucavanja SDP-a i HDZ-a. Svi skupa moramo raditi za boljitak ove županije i Lijepe naše. Svi ste vi u pravu i sve stoji što ste rekli, ali župan nema čarobni štapić, nije to u moći župana, on ne gradi ceste. Županija nema novac, a tko nema novac, nema moć – rekla je Mira Buconić.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako će se brza cesta do Zračne luke izgraditi ipak brže nego što je ona najavila.

 

 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana