Natrag
20.2.2018 20:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

VATRENA STIHIJA Vatrogasci zaustavili vatru na 300 metara od kuća u Čepikućama

4.7.2017 @ 15:23 Dulist Crna kronika
3;3

Podijelite:

Osamdeset vatrogasaca, kojima pomoć pružaju i zračne snage, i dalje se bori s požarom u Dubrovačkom primorju, koji je aktivan još od nedjelje, 2. srpnja.

Prema riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića, zaustavljeno je širenje vatre prema Čepikućama i to na nekih 300 metara od kuća, dok je još uvijek aktivan požar od Čepikuća prema Točioniku.

-Površina je velika i još je jako puno posla pred nama. Trenutno je na terenu 80 vatrogasaca, a kroz 30 minuta očekujemo ponovnu pomoć kanadera. I dan i noć bit će dugi – rekao je Simović.

Inače, dojava o požaru raslinja na području Dubrovačkog primorja zaprimljena je u 17.30 sati u nedjelju, 2. srpnja. Prema izvješću Državne uprave za zaštitu i spašavanje,tijekom ponedjeljka je zaustavljen na istočnom i sjevernom dijelu prema mjestu Trnovica, a nastavljeno je gašenje južnog i jugozapadnog dijela požarišta prema Smokovljanima i Visočanima te na zapadnom dijelu prema mjestu Ošlje. Na požarištu su i jučer djelovala tri protupožarna zrakoplova Canadair te pripadnici DIP-a Dubrovnik, JVP-a Dubrovačko Primorje, DVD-a Slano, Putniković i Ston s oko 50 vatrogasaca. Tijekom protekle noći požarište je čuvalo 30 pripadnika DIP-a Dubrovnik, JVP-a Slano i DVD-a Slano, Ston i Putnikovići.

Foto: Facebook/Nikša Ivančević

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana