Sport

VATERPOLO Oslabljena Hrvatska uvjerljivo protiv Turske

VATERPOLO Oslabljena Hrvatska uvjerljivo protiv Turske

Hrvatska vaterpolo reprezentacija, iako oslabljena neigranjem većine standardnih reprezentativaca, u 6. kolu FINA Svjetske lige u Istanbulu, uvjerljivo je pobijedila Tursku rezultatom 4:11 (1:4,1:2,0:1,2:4).

Za Hrvatsku su po tri pogotka postigli Paulo Obradović i Sandro Sukno, dok su po jedan gol postigli Marko Macan, Marko Ivanković, Luka Lončar, Ante Visković i Ivan Živković.

– Očekivana pobjeda, usprkos svim problemima koje smo imali pred utakmicu. Uz Dobuda koji ima gripu, u igru smo također morali staviti i Lončara, iako ima povišenu temperaturu, te smo na najbolji mogući način odradili što je trebalo. Nadam se da će ovaj period gripe što prije proći te da ćemo spremni dočekati iduće okupljanje u Varaždinu. Ovim putem pozivam sve ljubitelje vaterpola da nas tamo bodre u utakmici protiv Francuske! – izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Za Hrvatsku su, protiv Turske, igrali: Josip Pavić, Marko Bijač, Luka Lončar, Ivan Buljubašić, Marko Macan, Paulo Obradović, Sandro Sukno, Ante Visković, Antonio Buha, a debitrali su Ivan Živković, Marino Čagalj i Marko Ivanković.

Hrvatska reprezentacija i dalje je vodeća je u grupi C. Pobjednik ovogodišnje Svjetske lige izravno će se plasirati na Olimpijske igre Rio 2016. Hrvatska iduće dvije utakmice Svjetske lige igra na domaćem terenu: u Varaždinu 17. ožujka protiv Francuske te u Splitu 14. travnja protiv Italije. Ulaz na utakmicu u Varaždinu je besplatan.

Izvor: hvs.hr

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist