Aktualno

VALENTIN DUJMOVIĆ ‘Pa neka i kasni… Ponosan sam na izgradnju pročistača!’

VALENTIN DUJMOVIĆ 'Pa neka i kasni... Ponosan sam na izgradnju pročistača!'

Predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik i kandidat za gradonačelnika koalicije HNS-HSLS Valentin Dujmović istaknuo je kako radovi na pročistaču napreduju te da se radi punom parom.

-Htio sam još jednom našim sugrađanima pokazati napredak radova na pročistaču pitke vode. Napravili smo jako puno, radovi napreduju, objekt se radi punom parom u nekoliko smjena. Pročistač pitke vode će biti gotov i zadnja zamućenja koja smo imali bila su prije nekoliko mjeseci. Priča se i gospodin Franković mi je jutros rekao: Da, ali možda ćete kasniti. Pa što! Super! Ja sam oduševljen, ponosan pa čak i na činjenicu ako se pročistač izgradi s malim zakašnjenjem. Da, neka se i zakasni mjesec, dva. Bitno je da je zadnje zamućenje koje su Dubrovčani imali bilo prije nekoliko mjeseci. Ja sam na to ponosan. Ja se na to ne žalim kao što to radi moj protukandidat. Bitno je da smo ljudima riješili problem – istaknuo je Dujmović na konferenciji za medije.

-Hoćemo li kasniti 15, 20 ili mjesec dana, ili uraniti 15 dana, to je u srcu sezone nebitno. Prvo zamućenje koje možemo očekivati je ono zimi, u 11 ili 12 mjesecu i tu završava sva priča i svi problemi oko potencijalnog zakašnjenja. Zakašnjenje, pa što! Pročistač, to je bitno i na prvom mjestu. Svaka dubrovačka obitelj zaslužuje imati čistu sanitarno ispravnu pitku vodu, a pročistač to rješava i na to sam ponosan – zaključio je Dujmović.

Na novinarsko pitanje misli li da neće padati kiša, s obzirom na izjavu kako smo zadnje zamućenje imali prije nekoliko mjeseci, podsjetivši ga na 2014. godinu, istaknuo je kako svaka kiša ne znači i zamućenje.

-Ja se ne sjećam da smo tijekom ljetne sezone imali zamućenje. Kišu da, ali moguće su iznimne situacije – odgovorio je Dujmović.

Inače, od 1. svibnja do 23. rujna 2014. godine u Dubrovniku voda nije bila za piće punih 18 dana.

Posjet gradilištu pročistača iskoristio je i za prokomentirati svog protukandidata Mata Frankovića.
-Danas na sučeljavanju na radiju, gospodin Mato Franković je rekao kako je u razgovoru s direktorom Hrvatskih voda dobio informaciju kako se u Vodovodu Dubrovnik ništa ne radi i od njega je ili od nekog drugog iz Hrvatskih voda dobio značajnu dokumentaciju koja će to potvrditi kao i činjenicu, po njemu, da je Vodovod propustio povući 500 milijuna kuna. Ja sam ostao nemalo iznenađen. Kad sam došao u ured uputio sam službeni dopis gospodinu Đurokoviću, predsjedniku Uprave Hrvatskih voda i zamolio ga da mi objasni što je on to, ako je to istina, a ne vjerujem da jest, razgovarao s gospodinom Frankovićem, koju mu je dokumentaciju dao i zašto je instituciju RH stavio u službu kampanje gospodina Mata Frankovića. Naravno, ako je to tako zanima me i koju je dokumentaciju dao on ili netko od službenika Hrvatskih voda, a zanimat će me i reakcija kluba zastupnika Hrvatske narodne stranke na ovo stavljanje institucija RH u službu pojedinih kandidata – rekao je Dujmović, dodavši kako misli da to nije istina.

-Naučili smo čuti svašta od gospara Mata Frankovića, vjerujem i da je ovo jedno od onih svašta – zaključio je Dujmović.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist