Politika

VALENTIN DUJMOVIĆ: Dosta je prometnih gužvi! Imamo rješenje

VALENTIN DUJMOVIĆ: Dosta je prometnih gužvi! Imamo rješenje

HNS-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Valentin Dujmović još se jednom osvrnuo na prometne gužve. Ovog puta u priopćenju za medije, potaknut današnjim kaosom na prometnicama.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

-Današnje gužve i neugodni zastoji na gradskim prometnicama su mi poticaj da je model upravljanja turističkim prometom koji sam ovog tjedna predstavio javnosti nužan i da u vrlo kratkom roku može donijeti značajna poboljšanja protočnosti prometa i smanjiti gužve.

Posve je jasno da je upravo prijevoz gostiju s brodova na kružnim putovanjima iz Luke Gruž do povijesne jezgre Zagrebačkom ulicom najveći razlog njihovom nastanku. Zato sam uvjeren da je izneseni prijedlog prema kojem od iduće sezone javni prijevoznik Libertas preuzima prijevoz gostiju s kruzera učinkovit, održiv i brzo primjenjiv model.

Moram pritom iskazati i žaljenje što je moj prethodnik Andro Vlahušić bio usamljen i bez potpore drugih političkih opcija u Gradskom vijeću u svojim upornim nastojanjima da nekolicinu agencija, koje izbjegavaju plaćanje iskrcavanja gostiju na platou Pila, natjera na poštivanje obvezujućih odluka Grada Dubrovnika.

Rušenjem proračuna za 2017. godinu moj današnji protukandidat Mato Franković onemogućio je i provođenje već pripremljenog rješenja organizacije prometa kod garaže na Ilijinoj glavici kojim bi se već ove sezone uvelo znatno više reda u organizirane dolaske turističkih autobusa na Pile.

Kao gradonačelnik ustrajat ću da nekoliko, većinom dubrovačkih agencija, koje Gradu Dubrovniku duguju preko 20 milijuna kuna podmire sva svoja dugovanja, a sudska rješenja sporova koja nam redom idu u prilog govore da je moj optimizam utemeljen. Građani našeg Dubrovnika ne smiju i neće biti taoci nekolicine privilegiranih koji prvenstveno ne poštuju grad na kojem ostvaruju značajne prihode i to preko leđa svojih sugrađana. Toga je bilo dosta! – napisao je Dujmović u priopćenju.
PROMO

Pročitajte još

RAZGOVOR S BRANKOM BAČIĆEM ‘Hrvatsku gradimo srcem i znanjem jer je samo povezana Hrvatska snažna’

Dulist

ZAVRŠNA KONFERENCIJA UOČI IZBORA Pezo: Glas za HDZ je glas za stabilnost i daljnji razvoj Lijepe naše

Dulist

[IZBORNI PODCAST] Mato Franković: Europski tužitelji su izuzeli dokumentaciju! U Zračnoj luci se dogodila eklatantna pljačka! Tko je bio kapo!?

Barbara Đurasović