Aktualno

Valamar Riviera u 2018. godini podiže ukupne plaće za 11,5 posto!

Valamar Riviera u 2018. godini podiže ukupne plaće za 11,5 posto!

Valamar Riviera će u 2018. godini povećati plaće za 11,5 posto s fokusom na povećanje plaća osnovnih zanimanja, što je usuglašeno sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske (STUH) i Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD).

Prema dogovoru sa socijalnim partnerima, osnovna plaća porast će ukupno 4 posto dok će se 7,5 posto ukupne mase plaća dodatno uložiti u povećanje plaća osnovnih zanimanja kao što su zanimanja kuhara, konobara, spremačica, recepcionara, sobarica i niza drugih. Povećanje koeficijenata za gotovo 50 ključnih radnih mjesta u operativnom poslovanju i povećanje osnovice za 2 psoto započet će od 1. lipnja 2018. godine, dok će se za 2 posto dodatno povećati plaća od 1. prosinca 2018. godine svim djelatnicima. Ovakvom korekcijom plaća osnovnih zanimanja bit će obuhvaćeno oko 4.000 djelatnika, čime će Valamar za 2018. godinu jamčiti neto primanja od minimalno 5.000 do 7.500 kuna mjesečno za djelatnike u objektima.

Valamar Riviera će tako uložiti preko 20 milijuna kuna u povećanje plaća svih djelatnika s fokusom na osnovna zanimanja u poslovanju od čega oko 30 posto ulaganja predstavljaju porezne olakšice, a ostalo su direktna ulaganja u povećanje materijalnih prava radnika.

Valamar je i posljednjih godina u skladu sa svojom razvojnom strategijom progresivno povećavao osnovnu plaću svojih zaposlenika te je prosječna plaća u Valamaru za 2017. godinu bila veća za 20 posto od prosjeka turističkog sektora u Hrvatskoj. Progresivnim rastom plaća i ostalim ulaganjima u razvoj ljudskih potencijala, Valamar stavlja zaposlenike na prvo mjesto zbog njihove ključne uloge u postizanju izvrsne usluge, inovacija i dugoročnog uspjeha u turizmu.

Osim značajnog povećanja neto primanja, sezonskim radnicima koji dolaze raditi u Valamarove destinacije iz svih krajeva Hrvatske, osiguran je i kvalitetan smještaj i tri obroka dnevno na trošak poslodavca. Valamar ove sezone otvara četvrti hotel za zaposlenike pod nazivom Kuća Valamar. U projekt Kuća Valamar kompanija je u zadnje dvije godine uložila preko 60 milijuna kuna. U Kući Valamar sezonske radnike čekaju novouređene sobe i apartmani s vlastitim kupaonicama, zajedničkim prostorima za odmor i druženje, kao i brojne druge pogodnosti.

Valamar Riviera će 2018. godine zapošljavati 6.600 djelatnika od Istre i Kvarnera do Dubrovnika. U 2018. godini Valamar će ponuditi 1.200 ugovora za stalnog sezonca u okviru Valamar +3 programa i 400 novih ugovora za stalni radni odnos. Sve ove inicijative pridonijele su tome da je Valamar Riviera jedanaestu godinu za redom nagrađena certifikatom Poslodavac partner te dodatno potvrđuju lidersku ulogu Valamara kao vodećeg poslodavca u turizmu.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist