Aktualno

VALAMAR REAGIRAO NA LEGAZA Radimo sve po propisima

Plaža Cava Igor Legaz

Uprava društva Valamar Riviera d.d. uputila je povodom članaka objavljenog na portalu DuList pod naslovom „IGOR LEGAZ: Legalno se uništava Cava!“ zahtjev za objavu ispravke netočne i nepotpune informacije:

– Projektna dokumentaciju za plažu Kava izrađena je u skladu s prostorno-planskom dokumentacijom i to GUP-om Grada Dubrovnika i UPU-om Babin kuka. Također je potrebno napomenuti kako je prilikom izrade podloga za donošenje UPU-a Babin kuk izrađen Elaborat zaštite okoliša za projekt sanacije i rekonstrukcije predmetne plaže te su ishođene sve potrebne suglasnosti i mišljenja (Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i gradnje, Ministarstva kulture, Hrvatskih voda, Lučke kapetanije, Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije itd.).

Kako je navedeno, prostorno-planskom dokumentacijom omogućeno je uređenje plaže Kava (Pu) te su istom propisani uvjeti za njezino uređenje, čime ne stoji medijski navod da se radi o prirodnoj plaži (Pp) na kojoj se ne bi trebali odvijati nikakvi radovi. Ovo Društvo se kao investitor u cijelosti pridržavao svih navedenih propisa i uvjeta kako u fazi izrade projektne dokumentacije, tako i sada tijekom izvođenja radova kojima je prethodilo ishođenje koncesije, lokacijske i građevinske dozvole i svih drugih potrebnih dozvola i suglasnosti nadležnih tijela.

Ovdje također moramo naglasiti kako je ovo Društvo i njegov pravni prednik DUBROVNIK-BABIN KUK d.d. u proteklih petnaestak godina obnovilo sve svoje ratom devastirane hotele te iste podigao na razinu visokih standarda međunarodne kvalitete, a investicije koje se odnose na uređenje plaže Valamar Dubrovnik President i plaže Kava predstavljaju završetak navedenog ciklusa. Kava, plaža otvorenog tipa za sve sugrađane i goste, također će biti organizirana kroz više programa s puno većim komforom, kvalitetnijom ponudom i organizacijom na kojoj će svi posjetitelji za sebe naći ono što žele – istaknuto je u reagiranju tvrtke Valamar Riviera.

Pročitajte još

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist