Crna kronika

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Šest pasa uginulo od gladi i žeđi kod Metkovića

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Šest pasa uginulo od gladi i žeđi kod Metkovića

Šest pasa, mladih posavskih goniča, vezanih na lancu uginulo je od gladi i žeđi u brdu kod mjesta Glušci u dolini Neretve. Kako saznajemo od lokalnog stanovništva, psi su ostali zaboravljeni nakon što je njihov vlasnik priveden i prebačen na Psihijatrijski odjel Opće bolnice Dubrovnik.

– Po stanju lešina, ti psi su uginuli pred već nekoliko dana. Kad su lešine otkrivene došla je policija i komunalni redari. Policija je rekla da vlasnik ima prebivalište u Metkoviću i da su oni njega priveli s te adrese, a da za ovu kuću u Glušcima nisu znali, kao ni za pse. Rekli su da je vlasnik s psihijatrije mogao nekog zazvati i upozoriti na pse, ali da to nije napravio, a oni ne znaju zašto – govore nam potreseni građani, koji su nam i poslali fotografije uznemirujućeg sadržaja.

Ističu kako se, po svemu što se može vidjeti na mjestu gdje su psi držani, može zaključiti kako se vlasnik dobro brinuo za pse dok nije pritvoren.

– Na fotografijama se vidi da im je kupovao hranu i svaki pas je imao kućicu. Mislimo da je živio tu, i vidi se da je iznenada otišao sa tog mjesta jer je alat ostavljen ispred kuće, a kanta za smeće je puna – javio nam je sugovornik s lica mjesta. Najavljeno je kako će već večeras iz Benkovca stići tvrtka koja se bavi uklanjanjem lešina te će siroti psi uz pratnju vatrogasaca noćas biti uklonjeni.

– Ne znamo tko je krivac u ovoj priči, ali ovo što se desilo je užasno. Zar nitko nije mogao poviriti na pse? Za ovo netko treba odgovarati – kažu nam potreseni sugovornici.

Iz PU dubrovačko-neretvanske kazali su nam kako su njihovi službenici prema vlasniku pasa postupali ‘prilikom asistencije’, odnosno privođenja i premještaja na Psihijatrijski odjel OB Dubrovnik. Potvrdili su nam kako se adresa na kojoj na vlasnik pasa priveden razlikuje od mjesta gdje su pronađeni uginuli psi, koje je u brdu iznad sela Glušci.

Anica Sambrailo iz Društva za zaštitu životinja Dubrovnik za DuList je kazala kako će tražiti odgovorne za ovaj po mnogočemu nesretan događaj.

Pročitajte još

SUKOB GAZDI Potukli se psi, a potom i njihovi vlasnici

Dulist

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist