Kultura

Uživajte u subotnjoj kavi i ‘Točki iščeznuća’

Uživajte u subotnjoj kavi i 'Točki iščeznuća'

Umjetnička galerija Dubrovnik danas u 10 sati organizira stručno vodstvo kroz aktualnu izložbu ‘Točka iščeznuća’ i osvježenje za posjetitelje.

-Nakon odlične reakcije naših sugrađana na novi program, odlučili smo nastaviti s ovim projektom i u narednim mjesecima. Ovo je ujedno i posljednja prilika za sve one koji još uvijek nisu stigli pogledati izložbu koja je otvorena do nedjelje, 11. ožujka – poručuju iz UGD-a.

-‘Subotnja kava u Galeriji’ dio je bogatog programa Umjetničke galerije Dubrovnik kojom se još više želimo približiti našim sugrađanima i svim posjetiteljima grada Dubrovnika nudeći im drugačiji doživljaj jedne kulturne ustanove. Ovakav vid interakcije s posjetiteljima izvodi se jednom mjesečno kroz aktualne izložbe ili stalni postav u svakom od 3 izložbena prostora; Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, Galeriji Dulčić Masle Pulitika i Atelijeru Pulitika. U subotu, 10. ožujka 2018. godine, kustosica izložbe Jelena Tamindžija provest će sve posjetitelje kroz postav aktualne izložbe „Točka iščeznuća“, jednog od najpoznatijih svjetskih fotografa, Ahmeta Ertuğa – ističu u pozivu iz UGD.

O važnosti ove izložbe govori i činjenica da je ova izložba uvrštena među 5 najznačajnijih i najiščekivanijih svjetskih izložbi u časopisu Turkish Airlinesa za 2018. godinu uz izložbe u Londonu, Amsterdamu, Istanbulu i Tokiju.

Za izložbu u Dubrovniku, turski se fotograf predstavio s 20 fotografija velikih formata (225 x 180 cm) reprezentativnih interijera građevina snimljenih u Italiji i Dubrovniku. Ertuğ izdaje umjetničke knjige limitiranih edicija, od kojih svakako treba izdvojiti knjigu o Hermitage muzeju u Sankt Peterburgu gdje ga je pozvao sam direktor Mikhail Piotrovsky povodom 250. godišnjice osnutka muzeja, čiji prvi primjerak pripada ruskom predsjedniku, Vladimiru Putinu.

Nakon stručnog vodstva, svi posjetitelji, kako odrasli, tako i djeca, moći će se osvježiti kavom i sokovima i uživati u pogledu s najljepše tarace u Gradu.

 

Pročitajte još

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist