Grad

UZINIĆ POLITIČARIMA “Za vrijeme Feste zanemarite stranačke interese!”

Biskup Uzinić

Dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić u priopćenju se osvrnuo na aktualnu situaciju u povodu održavanja Večere od Kandelore.

„Žao mi je što se Festa sv. Vlaha koristi za predizbornu kampanju različitih političkih opcija i u tome ne želim ni na koji način sudjelovati. Nisam prihvatio poziv župana Nikole Dobroslavića na večeru da bih dao političku podršku bilo kome, nego da bih pozdravio goste i blagoslovio jelo.

Naši prijepori i nesporazumi ne smiju imati utjecaj na naše tradicionalne goste koji, makar je Grad Dubrovnik ove godine u specifičnoj situaciji, svejedno trebaju osjetiti da su u našem Gradu dobrodošli.

Također, smatram da bi se mnogi prijepori izbjegli da ova večera u čast svetog Vlaha, koju ove godine organizira Dubrovačko-neretvanska županija, nije nazvana Večera od Kandelore.

Pozivam sve da do završetka Feste sv. Vlaha zanemare svoje stranačke interese kako bismo svi zajedno, kao vjernici i kao građani, mogli proslaviti Festu sv. Vlaha dostojanstveno, onako kako to i priliči njezinom ugledu.

Mate, biskup“

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist