Aktualno

UZINIĆ NOVINARIMA ‘Komunicirajte nadu pa će društvo i Crkva postati bolji’

UZINIĆ NOVINARIMA 'Komunicirajte nadu pa će društvo i Crkva postati bolji'

Dubrovački biskup Mate Uzinić susreo se danas sa djelatnicima u medijima, 20. siječnja u dvorani sv. Ivana Pavla II. prigodom blagdana sv. Franje Saleškog, zaštitnika novinara i pisaca koji se slavi 24. siječnja.

– Za ovu Festu želim najaviti predvoditelja misnog slavlja, to će ove godine biti mons. dr. Egidije Ivan Živković, biskup Željeznog u Gradišću u Austriji. On dolazi iz zajednice Gradišćanskih Hrvata gdje je rođen 1963, a tamo se i školovao. Studirao je u Beču i Zagrebu, a doktorirao je Crkveno pravo. Od 1999. bio je glavni tajnik austrijske biskupske konferencije, a za biskupa željezanske biskupije zaređen je 2010. godine – rekao je biskup te dodao kako će trodnevnicu Feste sv. Vlaha predvoditi župnik Župe Svetog Nikole u Čilipima don Josip Barišić.

Biskup se zahvalio svim novinarima što su u protekloj godini prenosili njihove poruke te što su ih pratili i uvažavali.

– Papa je u rujnu prošle godine prilikom 51. Svjetskog dana sredstava društvenog priopćavanja svojom temom poručio kako novinari moraju komunicirati nadu i povjerenje u našem vremenu. Ako svoje djelovanje budete vršili na taj način da komunicirate nadu, onda će po vašem djelovanju i ovo naše društvo, a i Crkva, postati bolji – zaključio je biskup Uzinić.

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist