Grad

UZIMA VELIKIMA I DAJE MALIMA “Pregovori s Razvoj Golfom trajat će deset godina”

UZIMA VELIKIMA I DAJE MALIMA “Pregovori s Razvoj Golfom trajat će deset godina”

Mi smo non-profit tvrtka, sve ostaje građanima. Sav novac koji uzmemo velikima završava kod malih. Ako to nije Robin Hood, nek mi netko kaže neki drugi lik. To je sukob između ekstraprofita i građana koje zastupaju gradonačelnik i Gradsko vijeće – izjavio je gradonačelnik Vlahušić na današnjoj konferenciji za medije.

– Pet godina stalno dižemo cijenu najma, najatraktivniji gradski prostori su pošli 300 posto gore. I kontinuirano dižemo cijene najma i nitko nije otkazao. Radimo li dobro? Kad govorimo o Robin Hoodu i ostalima, nama s Lukšićima nije lako, ali pregovaramo. Nadam se das mo blizu dogovora s Atlasom da plate dugovanje iz 2013. godine. Je li lako Atlasu i Agrokoru naplatiti novce? Nije. Mislili li netko da će biti laki pregovori oko golfa na Srđu? Naravno da će se boriti za svaku stavku. Tvrdi i teški pregovori koji će trajati deset godina. Za svaku kuću, zemlju, stan, morat ćemo braniti interese grada. Oni koji imaju novac, Excelsa nekretnine i Razvoj Golf, tvrdo se bore za njega. Gdje novac za koji se borim ide? Za subvencije sportašima, postanarima – rekao je Vlahušić.

Istaknuo je kako će do kraja tjedna na račun Grada Dubrovnika sjesti 600 tisuća kuna penala za probijanje rokova investitora na projektu Srđ.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović