Natrag
25.2.2018 16:46

facebook

twitter

google

rss

dulist

UZIMA VELIKIMA I DAJE MALIMA “Pregovori s Razvoj Golfom trajat će deset godina”

26.11.2014 @ 22:38 Baldo Marunčić Grad

Podijelite:

Mi smo non-profit tvrtka, sve ostaje građanima. Sav novac koji uzmemo velikima završava kod malih. Ako to nije Robin Hood, nek mi netko kaže neki drugi lik. To je sukob između ekstraprofita i građana koje zastupaju gradonačelnik i Gradsko vijeće – izjavio je gradonačelnik Vlahušić na današnjoj konferenciji za medije.

– Pet godina stalno dižemo cijenu najma, najatraktivniji gradski prostori su pošli 300 posto gore. I kontinuirano dižemo cijene najma i nitko nije otkazao. Radimo li dobro? Kad govorimo o Robin Hoodu i ostalima, nama s Lukšićima nije lako, ali pregovaramo. Nadam se das mo blizu dogovora s Atlasom da plate dugovanje iz 2013. godine. Je li lako Atlasu i Agrokoru naplatiti novce? Nije. Mislili li netko da će biti laki pregovori oko golfa na Srđu? Naravno da će se boriti za svaku stavku. Tvrdi i teški pregovori koji će trajati deset godina. Za svaku kuću, zemlju, stan, morat ćemo braniti interese grada. Oni koji imaju novac, Excelsa nekretnine i Razvoj Golf, tvrdo se bore za njega. Gdje novac za koji se borim ide? Za subvencije sportašima, postanarima – rekao je Vlahušić.

Istaknuo je kako će do kraja tjedna na račun Grada Dubrovnika sjesti 600 tisuća kuna penala za probijanje rokova investitora na projektu Srđ.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana