Grad

UZELI STVAR U SVOJE RUKE Građani uklonili stupiće i table na Belvedereu

UZELI STVAR U SVOJE RUKE Građani uklonili stupiće i table na Belvedereu

Građani su ovog četvrtka, 21. rujna odlučili uzeti stvar u svoje ruke i umjesto prometnog redsrstva sami ukloniti stupiće i dvije table postavljene na nekadašnjem ulazu u hotel Belvedere, u ulici Vlaha Bukovca.

Naime, kako ističe Igor Legaz iz udruge Divlja liga vateropolo, tvrtka ‘Vila Larus’, odnosno vlasnik hotela belvedere je početkom rujna ‘nezakonito postavila stupića i dvije table, kako bi ograničila javni promet dijelom ulice Vlaha Bukovca samo na motocikle i bicikle’.

– Tako postavljeni stupići otežavali su majkama šetnju s malom djecom i ‘guranje’ kolica, dok su natpisi ‘private property’ na tablama ‘zastrašivali’ strane turiste. Građani su, zatim, gradonačelniku i nadležnom gradskom prometnom redarstvu uputili zahtjev, tražeći da se stupići i table hitno uklone, jer je čitava ulica Vlaha Bukovca javno dobro i namijenjena je općoj uporabi.

Dio ulice Vlaha Bukovca, od mjesta gdje je ‘Vila Larus’ d.o.o. postavilo stupiće i table, pa sve do jugoistočnog kraja te ulice (u duljini od oko 200 metara), naročito je važan, jer se tuda dolazi do kupališta pokraj ponte sv. Jakoba.

Međutim, kako to u Dubrovniku obično biva, obraćanje nadležnoj gradskoj službi bilo je uzaludno, pa su građani jučer sami odstranili stupiće i table s javne ulice – navodi uz priložene fotografije Igor Legaz.

Pročitajte još

Maro Kristić: Svi smo zakazali i uzrokovali nered na tržištu rada

Dulist

[FOTO] ZBOR GRAĐANA GK GRAD Evo što sve tišti stanovnike unutar zidina

Dulist

Dubrovačka biskupija traži zakupce za prostore u Gradu i Mlinima

Dulist