Sport

UZ POZIV NA PRVI AKVATLON Izvrsni rezultati triatlonaca u Sv. Filipu i Jakovu

UZ POZIV NA PRVI AKVATLON Izvrsni rezultati triatlonaca u Sv. Filipu i Jakovu

Članovi Triatlon kluba Dubrovnika nastupili su jučer, 24. rujna, na popularnom Sprint Triatlonu u Sv. Filipu i Jakovu.

Treću godinu ovaj triatlon je organiziran od strane TK Zadar uz pomoć turističke zajednice mjesta. Dionicu od 750 metara plivanja, 20 km bicikliranja i 5 km trčanja su svi uspješno odradili. Ukupno je bilo oko 50 sudionika utrke, većinom individualni natjecatelji, a bilo je i nekoliko štafeta.

U kategoriji žena Made Žeravica je apsolutna pobjednica utrke, isto tako u svojoj kategoriji je osvojila zlatnu medalju. Made Žeravica je distancu Sprint Triatlon odradila samo sedam dana nakon iscrpljujuće trke u Puli Half Ironman za koju se intenzivno pripremala posljedna tri mjeseca i koju je uspješno završila unatoč grubom vremenu tog vikenda u Istri.

U kategoriji muškaraca od strane Triatlon kluba Dubrovnik nastupili su Stijepo Ljubimir, Daniel Marušić i Ivo Dadić. Ivo Dadić je u ukupnom poretku bio šesti dok je Stijepo Ljubimir uz svoj osobni rekord osvojio 10. mjesto, a Daniel Marušić 11. mjesto, u cilj je stigao odmah iza Stijepa nekoliko sekundi. U kategoriji muških iznad 40 godina, Daniel Marušić je osvojio srebrnu medalju, dok je Ivo Dadić osvojio zlato. Apsolutni pobjednik u kategoriji muškaraca je profesionalni triatlonac iz TK ZADAR Ivan Gobin.

triatlonci-sv-filip-i-jakov

Prvi dubrovački akvatlon

Ovom prilikom najavljujemo početak prvog dubrovačkog multisport dogadjaja, Dubrovnik Aquathlon, koji će se održati 2. listopada s početkom u 17 sati. Natjecatelji će nastupati na atraktivnoj plivačkoj stazi ispred stare gradske luke, a trčanje do Sv. Jakova i nazad biti će stvarno posebno uz zalazak sunca preko gradskih zidina. Podizanje brojeva će biti u Lazaretima, od 14 istog dana, a zona tranzicije će biti otvorena od 16.30 do 16.50. Završetak utrke i dodjela medalja pobjednicima je planirana oko 18.30 – ističu naši vrijedni sportaši, dodavši:

‘Pozivamo sve zainteresirane da se okušaju u ovom laganom i za svakog mogućeg povijesnog prvog multisport dogadjaja u Dubrovniku. Pliva se 1000m, može bilo kojim stilom i bilo kojim tempom, i trči se 5000m do Sv Jakova i natrag s jednim podkrugom, isto bilo kojim tempom. Cilj je sudjelovati, uživati i završiti! Većina sudionika su amateri i rekreativci koji se u slobodno vrijeme bave nekim od ovih sportova ili su generalno aktivni u bilo kojem smislu. Dođite i uvjerit ćete se koliko je to lako sudjelovati i biti dio ovog sve popularnijeg sporta u svijetu! Ljudsko tijelo je čudo, a granica je samo vaš um! Tijelo je jače od zamišljenih granica koje je potrošačko neaktivno društvo zadnjih godina nažalost nametnulo većini ! Sportovi tipa akvatloni, triatloni, biciklijade i čak maratoni danas su u masovnom porastu u civiliziranim razvijenim sredinama jer ta iskustva se ne kupuju novcem veća se konzumiraju sudjelovanjem i svaki sudionik je dobitnik!’

Ukoliko želite biti dio Akvatlona 2. listopada, prijavite se ovdje!

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist