Natrag
21.11.2017 16:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Uz dužno poštovanje Coca-Coli, ono na Trgu oružja je RUGLO!’

20.7.2016 @ 11:39 Hrvoje Curić Grad
17;17

Podijelite:

Ispijajući vodu s Velike Onofrijeve fontane nekolicina građana danas je dala podršku projektu Dubrovnik zdravi gradi. Sve povodom 580 godina Onofrijeve fontane, ali i kao replika Coca Colinom projektu Onofrijeve fontane napravljene od bočica ovog popularnog pića. 

Program je, naime, koncipiran kao “Replika na repliku”, a zamišljen je kao konferencija za tisak i kao dio većeg programa ‘Građani savjetuju’ kroz koji će se dodjeljivati pravo pisanja velikog slova G svakom građaninu koji svojim aktivnostima doprinese očuvanju života u Gradu.

-Danas obilježavamo 580 godina Onofrijeve fontane, povodom toga mi smo danas ovdje u znak podrške projektu ‘Dubrovnik zdravi grad’. Ovo je ujedno i ‘Replika na Repliku’. Uz dužno poštovanje prema svjetskoj kompaniji Coca-Coli, ono na Trgu oružja je ruglo! Još jedna žalosna riječ je: ‘Tamo gdje burgija neće, hoće soldi!’ i žalosno je da se ovaj grad upropasti radi solada. Jedan dijamant je toliki koliki je, ne može se napuhat’! – poručila je Tea Batinić

-Došao sam ovdje jer sam se vratio nase u vrijeme mog djetinjstva. Kada sam se kao dijete igrao Iza Roka i vrućim danima pio vodu na fontani. U mladosti nisam ni razmišljao o njenoj vrijednosti i povijesnom značaju. Danas sam fasciniran činjenicom u koje je vrijeme to napravljeno i s kojom tehnologijom. Grad je prije obilovao fontanama, a danas je nažalost većina njih zatvorena. Mislim da se grad pretvara u nešto strašno materijalno, bez pravih vrijednosti. Ono na Trgu oružja, bez obzira na brand, je po meni vrijeđanje izvornih vrijednosti. Njih treba promovirati, a ne nešto drugo – rekao nam je Igor Žuvela.

Tko je sve popio čašu vode za zdrav Grad pogledajte u našoj fotogaleriji.

Komentari

O autoru: Hrvoje Curić


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana