Zanimljivosti

Uz dan očeva: Volim te tata!

Vjerski kutak

„Dobri Otac“ – naslov je radionice „Vjerskog kutka“ koja je održana u utorak, 18. ožujka u prostorijama Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije.

Radionicu su vodile odgajateljice u vjeri Deša Čižek i Ana Previšić uz pomoć volonterki Anite Lemo, također odgajateljice u vjeri, i Katarine Rožić. Istovremeno, odrasli su uživali u „Čašici razgovora“ razgovarajući o izazovima u odgoju djece u obiteljima, vrtićima i školama, u čemu im se pridružila i Ana Vuličević, odgajateljica u vjeri.

Radionica “Dobri Otac“ je počela zajedničkom molitvom dok su djeca stvarala krug zajedništva držeći se za ruke. U uvodnom dijelu, kroz „Zagonetku o Josipu“ autorice Brankice Blažević, odgajateljice su polako otkrivale lik svetog Josipa dok su djeca nastojala pogoditi o kome je riječ i zašto se danas na radionici o njemu priča, te su poticajnim pitanjima i razgovorom povezale lik zemaljskog i Nebeskog Oca. Uvodni dio radionice je završio molitvom „Očenaš“. U središnjem dijelu radionice odgajateljice su kroz biblijsku priču o milosrdnom Ocu djeci približile milosrđe, oproštenje i ljubav koja nas sve povezuje u jednu veliku obitelj istog Nebeskog Oca. Kroz likovni izričaj djeca su iskazala na svoj način zahvalnost svojim očevima za Dan očeva. Napravila su čestitke s prekrasnim porukama očevima poput: „Hvala ti što postojiš,“ „Volim te, tata“, „Najbolji si“… Radionica je završila pjesmom uz pratnju gitare, koju je predvodila odgajateljica Čižek i prigodnom recitacijom.

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist