Sport

Uvjerljiva pobjeda Juga

Uvjerljiva pobjeda Juga

Visoka pobjeda Jug Croatia osiguranja od 13:6 nad Jadranom iz Herceg Novog u utakmici 1. kola Jadranske lige za prvaka. Publika može biti zadovoljna, posebno pristupom Jugaša u obrani iz kojega su Dubrovčani isplivali puno kontranapada.

 Na početku susreta pljesak za novog trenera Juga – Veselina Đuha. Premuš je otvorio susret pogotkom za 0:1, međutim pogocima Markovića i Janovića, Jug dolazi do prednosti. Prvu četvrtinu zaključio je Sarić sa igračem više za 2:2.
 
Momčad Veselina Đuha na poluvrijeme je otišla sa pogotkom prednosti (5:4), a to je ujedno značio i kraj vrlo dobrog otpora gostiju iz Herceg Novog. Nakon što je Bušlje pogodio za 5:4 usljedila su još dva pogotka Jugaša za rješenje pitanja pobjednika (7:4). Ljevoruki Krizman smanjio je na 7:5, a nakon toga usljedila su četiri uzastopna pogotka fenomenalnog Nikole Janovića (11:6).
 
Posljednji pogodak za Jadran u ovom susretu postigao je Subotić, a do kraja četvrte dionice Jugaši su pobjedu potvrdili pogocima Dobuda i Jokovića sa igračem više (13:6). Jug iduću utakmicu igra protiv Mladosti u sklopu Eurolige. Njihov susret zakazan je za 08. veljače u Zagrebu. 

14. kolo – 1. kolo Lige za prvaka
Jug CO – Jadran HN 13:7 (2:2, 3:2, 4:2, 4:1)
Bazen u Gružu
Gledatelja 600
Suci: D. Adžić (Kotor) i Copić (Šibenik)
VK Jug CO –  Vićan (9 obrana), Vranješ, Sutić, Janović (5), Joković (2), Pavlović, Marković (2), Bušlje (2), Karač, Dobud (1), Macan, Obradović (1), Perčinić, Goreta
VK Jadran HN – Ščepanović (6 obrana), Sekulić, Sarić (1), Tešanović (1), Vidović, Latinović, Baničević, Gojković, Premuš (1), Subotić (1), Beltrame, Tomašević, Kandić, Krizman (3)
Igrač više: Jug CO 6/11, Jadran HN 5/9
 
 
 

Pročitajte još

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist

Juniorke ŽVK Jug viceprvakinje Hrvatske, Lara Korać najbolja vratarka!

Dulist