Grad

UVALA LAPAD Umjesto svjetskog proizvoda – katastrofa!

UVALA LAPAD Umjesto svjetskog proizvoda - katastrofa!

Uvala Lapad napokon je spremna za sezonu, odmah pri ulazu u oko upadaju novi restorani, barovi, bazen te plutajući bazen za Divlju ligu. Svo bilje je uredno podšišano, a i kapacitet plaže je proširen te spreman za novo ljeto – nije teško zamisliti, zar ne?

No to očigledno nije slučaj, jer jedino novo na plaži Uvale Lapad je veća količina otpada te predivan pogled na zapušteno raslinje.

Podsjećamo, lani je na javnom natječaju pobijedila ponuda triju poslovnih subjekata: Mucić d.o.o., Dubrovački zalasci sunca, te hotel Katarina iz Dugopolja. Nakon osvojenog natječaja predstavljen je projekt redizajna same plaže te je najavljen početak radova nakon kraja sezone uz ulaganja od skoro 100 milijuna kuna. Ta sezona je završila i na vratima je nova a prostor je nikad zapušteniji.Od odbačenog krupnog otpada do zapuštenog raslinja, plaža i prostor iznad nje izgledaju kao da ih nitko nije ni pogledao, a kamoli održavao ili počeo izgradnju novih objekata.

Koncesionar je povodom pobjede još lani najavio da će Uvala Lapad biti svjetski proizvod na ponos Dubrovnika.
– Napravit ćemo proizvod za svjetsku kartu i ‘must see’ za sve posjetitelje Grada. Projekt ćemo razviti tijekom ljeta i sve skupa pripremiti, a projekt namjeravamo dovršiti do ljeta 2016. godine – izjavio je prilikom predstavljanja projekta Tonći Gabrić iz tvrtke Mucić d.o.o.

Trenutna slika plaže prikazuje ‘malo’ drugačiju sliku. Odmah pri ulazu na prostor, plaže prolaznike dočekuje mali deponij krupnog otpada: suncobrani,stolice, dijelovi štandova, stolovi i svakojaki otpad uredno su razbacani odmah kraj samoga ulaza. Ugostiteljski objekt je je još uvijek zatvoren, ruševan i generalno zapušten. Jedini odbojkaški pješčani teren gotovo je nevidljiv od raslinja koje ga je ‘progutalo’. Jedini trag novog koncesionara vidljiv je na malom dijelu prostora koji je ograđen željeznom ogradom i unutar njega je manja količina građevinskog otpada.

-Koncesionar, sve koncesinar! Koji ne skrbi o dijelu kojeg je dobio pod koncesijom. To je njegova ovlast, sve ono što se nalazi s vanjske strane ograde spada pod koncesionara, a cijeli taj dio Uvale Lapad izgleda jako loše, a čini se kako ćemo i ovo ljeto dočekati u takvom stanju – komentirao je ovu situaciju dogradonačelnik Željko Raguž.

Do zaključenja broja od člana uprave tvrtke Dubrovački zalasci sunca Tea Barbira dobili smo samo kratki komentar da se ‘radi na tome’.

Postavlja se pitanje koliko se zapravo ‘radi’ na tome i kada će ti radovi biti gotovi. Svibanj počinje, a sezona je na vratima. Prvi kupači su već u moru, a riječima dogradonačelnika – jedna od najljepših plaža će opet izgledati katastrofalno.

Tekst/Foto: Hrvoje Curić

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist