Aktualno

Utvrđena manjkavost testa iz hrvatskog jezika

Utvrđena manjkavost testa iz hrvatskog jezika

Radna skupina koju je imenovalo Ministarstvo obrazovanja i sporta utvrdila je manjkavost testa iz hrvatskog jezika na državnoj maturi.

Konačni rezultati nalaza znat će se u ponedjeljak, najavio je ministar Željko Jovanović, a nakon toga će Ministarstvo rezultate poslati Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje.

Ministarstvo  nema ovlasti u sastavljanju pitanja za državnu maturu ni u odlukama vezanim uz rezultate, ali ministar Jovanović smatra da je nužno ukazati na nelogičnosti te na temelju tih zaključaka tražiti od Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) da poduzme sve kako nijedan učenik ne bi bio oštećen ako su neka pitanja bila neprimjerena ili ako ne predstavljaju objektivno vrednovanje znanja.

– To će biti naša preporuka Nacionalnom centru, a nakon mature analizirat ćemo sve što se dogodilo – rekao je Jovanović dodavši kako smatra da su to trebali, ali nisu učinili, njegovi prethodnici, odnosno da se mora odlučiti u kojem smjeru državna matura mora ići, posebno kada je riječ o strukovnoj maturi.

Pročitajte još

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist