Aktualno

USUSRET DANU PLANETA ZEMLJE Djelatnici Čistoće informirali građane o važnosti odvajanje otpada

USUSRET DANU PLANETA ZEMLJE Djelatnici Čistoće informirali građane o važnosti odvajanje otpada

‘Odvoji i pokloni osmijeh Gradu’ naziv je kampanje kojom je dubrovačka Čistoća Dan planeta Zemlja obilježavala kroz čitav tjedan organiziranjem posjeta djece reciklažnom dvorištu.

Kao završnicu obilježavanja ovoga tjedna, jutros je postavljen info pult pored tržnice u Gružu putem kojeg su djelatnici Čistoće informirali naše sugrađane o načinu i važnosti odvajanja otpada.

– Ove godine u sklopu kampanje ‘Odvoji i pokloni osmijeh Gradu’ pridružili smo se obilježavanju Dana planeta Zemlje. Cilj nam je naše sugrađane što više informirati o važnosti odvajanja otpada. Važno je odvajati otpad prije svega kako bi se smanjile količine miješanog komunalnog otpada – istaknula je Lucija Kusalić, voditeljica Odjela razvoja i zaštite okoliša.

U cilju što boljeg informiranja, našim sugrađanima su podijeljeni promotivni materijali kao i majice s vizualom VOLIM DUBROVNIK kojim Čistoća nastoji podići svijet o važnosti odvajanja otpada, aktivnost sve presudniju za održavanje čistog i zdravog okoliša.

Inače, Dan planeta Zemlja obilježava se 22. travnja u 190 zemalja svijeta, a u Hrvatskoj se obilježava od 1990. godine s ciljem skretanja pozornosti javnosti na opasnost koje prijete životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja.

 

 

 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist