Županija

Uspostavljena suradnja Dubrovačko-neretvanske županije i regije Veneto

Uspostavljena suradnja Dubrovačko-neretvanske županije i regije Veneto

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u Bruxellesu s predsjednikom talijanske regije Veneto Lucom Zaiom Sporazum o suradnji između regije Veneto i Dubrovačko – neretvanske županije.

Regija Veneto, čije je središte grad Venecija, smještena je u sjevernom dijelu Italije i ima oko 4,8 milijuna stanovnika. Sporazum se odnosi na suradnju u području gospodarstva, turizma, poljoprivrede, znanosti i tehnologije, jačanja kapaciteta javne uprave, zdravstva te promidžbe prirodne i kulturne baštine. Tekst Sporazuma prethodno je odobrila Skupština DNŽ.

DNŽ i regija Veneto dijele sličnu povijest, imaju bogato kulturno naslijeđe te zajedničke interese u budućem razvoju. Regije su već ranije surađivale kroz različite programe teritorijalne i prekogranične suradnje Europske unije, a ovaj Sporazum naznaka je još intenzivnije buduće suradnje.

Regija Veneto zadužena je za upravljanje bilateralnim programom Europske unije za prekograničnu suradnju Italija – Hrvatska koji se financira europskim sredstvima u vrijednosti od preko 200 milijuna eura. DNŽ, kao i sve jadranske županije, očekuje realizaciju brojnih projekata kroz ovaj program.

Stoga se ovom prilikom u regionalnom predstavništvu regije Veneto u Bruxellesu razgovaralo o provedbi programa, održana je prezentacija programa te su razmotrene mogućnosti novih zajedničkih projekata.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist