Sport

USPJESI ANTE ŽIVKOVIĆA Dvije utrke, 24 kilometra, dva nova osobna rekorda!

USPJESI ANTE ŽIVKOVIĆA Dvije utrke, 24 kilometra, dva nova osobna rekorda!

Ante Živković, atletičar AK Dubrovnik sudjelovao je ovaj vikend na dvije utrke u kojima je ukupno istrčao 24 kilometra i postavio dva nova osobna rezultata.

Prva utrka održana je u subotu, 11. srpnja, i riječ je o desetom izdanju utrke “Cvjetnom Obalom” koja se tradicionalno održava u Svetom Filip i Jakovu. Samo dan iza, u nedjelju, 12. srpnja, Živković je sudjelovao i na 16. izdanju Garmin Sljemenskog maratona koji slovi kao najzahtjevniji maraton u Hrvatskoj.

U utrci “Cvjetnom Obalom” na 10 kilometara s vremenom od 36,47 Živković je postavio novi osobni rezultat i zauzeo drugo mjesto u ukupnom poretku od 80 trkača, dok je pobjednik utrke Ivan Pikunić postavio novi rekord staze u vremenu 35,17.

Nešto asfalta, nešto stuba, nešto planinarskih staza, a najviše od svega uzbrdice i nizbrdice, to je ukratko opis staze od 14 kilometara koju su maratonci morali prijeći tri puta tijekom Sljemenskog maratona.

Ante Živković je sudjelovao u utrci na 14 kilometara (jedan krug/Sljemenski krug) i s istrčanim vremenom 1:00,48 postavio je novi osobni rezultat i osvojio prvo mjesto.

– Prvih sedam kilometara utrke trči se stazom koja je u laganom padu. Zatim ima 600 skalina, nakon čega slijedi uspon od sedam kilometara prema cilju – opisuje stazu, na kojoj je pobijedio, Ante Živković.

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist