Vaše vijesti

USPJEŠAN USPON Na Sniježnici čak 102 žene!

HPD Sniježnica

HPD Sniježnica čestita svim sudionicima povodom uspješno odrađenog uspona na Sniježnicu za Dan žena. Sveukupno je bilo 150 sudionika, od toga čak 102 žene. Najmlađe sudionice dvije blizanke su imale samo 5 mjeseci a najstarija sudionica 72 godine.

Uz početno pregrupiranje krenulo se malo iza 9 sati iz Kune Konavoske, oko 11 sati smo bili na vrhu. Nakon lagane marendice slijedilo je upisivanje u prigodnu knjigu, a zatim i veselo grupno fotografiranje i ritualno ljepljene prigodne naljepnice HPD Sniježnica na stup kraj kapelice na vrhu.

Naravno, prvo su se slikale samo žene, a potom svi zajedno. Uz predivan pogled na polje, morsku pučinu i još uvijek bijele vrhove Orjena počelo je lagano spuštanje na livade u podnožju planine na kojoj su organizatori pripremili ‘mali’ domjenak. Nezaobilazne gradele, kobasice i luk s pokojom pivom i sokićima su bili malo iznenađenje za sve sudionike uspona.

Cijeli uspon je protekao bez problema. HPD Sniježnica zahvaljuje svima od srca jer su svi jednostavno bili odlični. Sudjelovali su građani te različita planinarska društva: PD Pinklec, PD Kondor, PD Šumar, PD Sv. Ilija i Biciklistički klub Konavle koji je zbog ovog današnjeg događaja čak odgodio svoju utrku kroz Konavle da se nama pridruže u usponu.

Posebno hvala HGSS Dubrovnik koji je brinuo o sigurnosti svih sudionika kao i Turističkoj zajednici Konavle. Hvala svima i vidimo se dogodine!

Tekst&slike: HPD Sniježnica (Đani K.)

www.hpd-snijeznica.hr

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist