Kultura

USPJEH KARIJERE Ivana Marija Vidović nastupa u Sao Paulu!

USPJEH KARIJERE Ivana Marija Vidović nastupa u Sao Paulu!

Dubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović u subotu 24. kolovoza održat će koncert u brazilskom Sao Paulu.

Točnije, riječ je o koncertu povodom 170 godina rođenja Nikolaja Rimski Korsakova, a koji će se održati u Sali Sao Paulo, koju glazbeni umjetnici cijene kao jednu od četiri najbolja koncertna prostora u svijetu.

Vidović će na koncertu nastupiti sa jednim od najboljih orkestara Južne Amerike, Simfonijskim orkestrom Sveučilišta u Sao Paulu, pod ravnanjem brazilskog dirigenta Luiz Fernanda Malheira.

– To je ogromna odgovornost i čast, cijelo ljeto se spremam za taj nastup. Ne događa se takav koncert svaki dan, a pogotovo nekome iz Grada. To je velika dvorana u njihovom kulturnom centru, a rađena je na mjestu stare željezničke stanice od vrlo akustičnog materijala brazilskog oraha – kazala je Ivana Marija Vidović, koja je prije dvije godine u istom gradu održala solo koncert i, sudeći po novom pozivu na suradnju,oduševila Brazilce!

– Teško je uopće dobiti termin u Sali Sao Paulo, gdje se koncerti dogovaraju i do osam godina unaprijed. U toj dvorani, koju inače zovu i ‘Kraljicom Južne Amerike’, sviraju samo svjetski glazbenici i moram priznati da sam jako uzbuđena. Prva sam iz Hrvatske koja tamo nastupa. Doduše, svirao je tamo i Ivo Pogorelić, ali u vrijeme bivše Jugoslavije. Na mom plakatu piše ‘Croacia’! – istakla je Vidović, koju će Brazilci tretirati kao pravu zvijezdu.

Jer osim koncerta u najboljoj dvorani, osigurali su joj i smještaj u hotelu s pet zvjezdica od srijede do nedjelje.
– To je prava nagrada za sav trud koji sam uložila. Ovo nije vrhunac samo za mene, već i za grad Dubrovnik. Strašno sam uzbuđena, ali stisnut ću zube i ispisati ime svoje zemlje najkvalitetnije što mogu – rekla nam je Vidović.

Pročitajte još

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist