Aktualno

USPIO DRUGI NATJEČAJ U Sanitatu zadovoljni interesom za kućice, tko su sretnici?

USPIO DRUGI NATJEČAJ U Sanitatu zadovoljni interesom za kućice, tko su sretnici?

S jučerašnjim danom zaključen je javni poziv za zakup blagdanskih kućica, a kako saznajemo, u Sanitatu su zadovoljni odazivom za natječaj u drugom pokušaju.

Podsjetimo, prvi natječaj, odnosno javni poziv za prikupljanje ponuda za zakup kućica za obavljanje ugostiteljske djelatnosti i djelatnosti trgovine za vrijeme održavanja manifestacije ‘Dubrovački zimski festival, objavljen početkom studenog, poništen je zbog nezadovoljavajućeg interesa.

Inače, riječ je o drvenim kućicama dimenzija 2,8×1,80 metara četvornih na lokacijama na Stradunu, Pilama ( Brsalje ), parku u Pilama, Gundulićevoj poljani, Gružu (Park Luja Šoletića), Uvali Lapad, Mokošici (pored Caffe bara ‘Kiss’), Staroj Mokošici i Orašcu. Na natječaju se našlo ukupno 27 ugostiteljskih te 6 trgovačkih kućica, koje se daju u zakup na vrijeme od 2. prosinca 2017. godine do 6. siječnja 2018. godine.

Osam ugostiteljskih kućica na Stradunu na novom su natječaju ponuđene po cijeni od 30 tisuća kuna, što je za 20 tisuća kuna jeftinije nego na prvom natječaju. Po pet kućica stiže na Brsalje te na Gundulićevu poljanu, a tu je cijena najma spuštena sa ‘starih’ 30 tisuća kuna na 10 tisuća kuna. U gruškom Parku Luja Šoletića, parku u Pilama te u Uvali Lapad nude se po dvije kućice, a cijena je spuštena s 10 na 5 tisuća kuna. S 5 tisuća na 1 tisuću spušten je najam po jedne kućice u Novoj Mokošici (pored Caffe bara ‘Kiss’), u Staroj Mokošici te u Orašcu. S 10 na 5 tisuća kuna spuštena je cijena najma trgovačkih kućica, od čega dvije na Gundulićevoj poljani, a 4 na Brsaljama.

Kriteriji prema kojima će Povjerenstvo ‘Dubrovačkog zimskog festivala’ obaviti izbor su:
-registrirana proizvodna i/ili tradicijska djelatnost
-prethodno iskustvo u obavljanju ugostiteljske djelatnosti
-proizvodi i usluge prigodni za prodaju u vrijeme Adventa i Božićno vrijeme te su autohtoni
-razlikovnost, raznovrsnost i kvaliteta ponude ‘Dubrovačkog zimskog festivala’

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist